Учора, 9 травня, 59-річний легкоатлет Олександр Коротич з Умані здійснив забіг, присвячений Дню Перемоги, пише «Умань.інфо».

Чоловік пробіг від Христинівки до Умані. Відстань від цих населених пунктів – близько 25 кілометрів. Уманський спортсмен подолав її за 2 години 2 хвилини.

– Вже 45 років щорічно 9 травня здійснюю цей забіг. Вперше це було 1983 року... Тоді участь у забігу взяло 22 спортсмени з Умані, – розповідає чоловік.

Проте цьогорічний результат в 122 хвилини називає найкращим за всі 45 років.

– Молодший був, але з таким результатом не долав цю відстань. Легко цього разу біглося. Хоч бери знов біжи, – всміхається. – Бігаю щодня по 10 кілометрів. Це для мене, як наркотик.  Не можу не бігати.

Дружина Олександра Сергійовича каже, що її чоловік бігає щодня у будь-яку погоду:

– І влітку, і взимку. Навіть у сильні морози. Буває прийде з пробіжки весь у бурульках. Це його хобі. Ось нині готується до 10-кілометрового забігу «Пробіг під каштанами» (Київ).

Довідка

 Олександр Коротич за 45 років спортивної кар’єри брав участь не в одній сотні бігових змагань. Лише за минулий рік чоловік отримав 19 нагород. Найбільша відстань, яку долав, – 100 кілометрів за 10 годин. Це був пробіг по Поясу Слави міста-героя Одеси «100 кілометрів за 24 години» на приз газети «Вечірня Одеса». За рики занять чоловік «набігав» більше 160 тисяч кілометрів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100