реклама

реклама

Учасники акцій протестів створюють мережу колективного самозахисту, аби протистояти репресіям з боку влади, повідомляє газета «Високий замок».

"Учора телефонував підприємець з Черкас, йому закидають, що він був учасником масових безпорядків..."

"Учора телефонував підприємець з Черкас, йому закидають, що він був учасником масових безпорядків..."

Підприємці, що виступали проти Податкового кодексу, готуються з 1 лютого відновити акції протесту. Тепер уже не лише проти “податкової біблії”, а й проти свавілля контролюючих органів, яке розпочалось після того, як учасники «податкового Майдану» роз’їхались по домах. Про це підприємці повідомили у Львові під час засідання Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу.

«Коли ми були на Майдані – ми були силою. Коли розійшлись – нас почали по одному виловлювати. Ми повинні подумати про колективний самозахист. Є наїзд на одного підприємця – реагує вся Україна, – каже підприємець з Хмельниччини Олександр Супрунюк. – Що робить зараз влада? Викликає більшість активістів до правоохоронних органів, збирає інформацію щодо учасників Майдану. Відкривають кримінальні справи під надуманими приводами. Учора телефонував підприємець з Черкас, йому закидають, що він був учасником масових безпорядків. Де вони ті безпорядки бачили – не знаю. Людям погрожують. Підприємців намагаються затероризувати перевірками. Лише у Ігоря Запрудського (голова профспілки підприємців Луганщини. - Авт.) було дев’ять перевірок за тиждень”.

При цьому підприємці скаржаться, що правоохоронці проводять перевірки, не дотримуючись жодних правил. Із крамниці того ж Ігоря Зарудного міліціонери забрали кілька люстр – без опису, ще кілька – розбили. У Чернівцях до жінки-підприємця підійшли правоохоронці і без жодних пояснень намагались затягти її у машину. Невідомо, куди б її вивезли, якби інші підприємці не оточили автомобіль і не дали йому зрушити з місця. Таких прикладів – безліч, причому самі підприємці кажуть, що найгірше нині людям у східних та центральних областях. На заході України наразі таких тотальних репресій ще немає, влада обмежується “душеспасенними бесідами”.

Утім, підприємці уже навчились і захищатись. За словами Олександра Супрунюка, до одного з чернігівських ринків приїхав одразу цілий автобус з міліціонерами. Не встигли вони вийти з автобуса, як по свистку, в буквальному значенні, ринок за п’ять хвилин був закритий, і всі люди вийшли до центрального входу. “Циганською поштою” передали інформацію по місту, і закрились усі інші ринки у Чернігові, гуртові бази та магазини. Люди стихійно пішли до обласної адміністрації. “Нам потрібно створювати такий механізм, щоб ми могли по сигналу зібратись у масштабах всієї України”, – каже Супрунюк. Очевидно, таким механізмом має стати мережа колективного самозахисту, до якої уже долучилось близько тридцяти громадських організацій. Кожен підприємець, який вступає у мережу, підписує угоду, в якій зобов’язується підтримувати інших підприємців, брати участь у громадських акціях тощо. Учасники матимуть спеціальний логотип, який має бути розпізнавальним знаком для контролюючих органів: “цих краще не чіпати, якщо не хочете неприємностей”.

реклама

Коментарі  

 
+8 #3 Арсен 27.01.2011 12:17
Треба не думати про самозахист, треба відвоювати свої права. Це влада повинна нас боятись, а не ми її.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Фігаро 26.01.2011 21:17
А чого ви хотіли від держави, уряд якої очолює АЗАРОВ?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 гонта 26.01.2011 18:44
А може досить тікати і ховатись від "безпредельщиков ",може варто нагадати славну історію Коліївщини?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100