реклама
Sucurity Police

реклама

Станіславчик був другою дитиною в сім’ї Смілянець. Хлопчик ріс здоровим та веселим. Нещодавно він почав кашляти і з діагнозом бронхіт лікувався в Уманській районній лікарні. На другий день після того, як їх виписали додому, маленькому хлопчику стало погано. Дитину врятувати не вдалося…

 – Ми двічі лежали в районній лікарні з бронхітом і нас вилікували. Спочатку ми лежали 10 днів і нас виписали, – розповідає мати хлопчика Катерина Смілянець. – Тоді я знову відчула, наче дитина покашлює. Ми знову його відвезли в лікарню. Знову вилікували цей бронхіт: пролежали 5 днів, все нормально було. 12 грудня ми виписалися з лікарні, а 13 числа у дитини піднімається температура до 37-ми. Самі лікарі кажуть, що збивати не можна до 36 різко… 14 грудня все було нормально. Температура впала в нього до 36 градусів. Увечері нагодувала дитину, поклала спати і о другій годині ночі дитина проснулася. Вранці дитина дихнула так якось…, так ніколи не було. Я до нього, а він важко дихає. Я дитину з коляски і бігом на таксі поїхали в лікарню.

Батьки швидко відвезли дитину знову до лікарні. Там, в дитячому відділенні, Станіславу почали ставити крапельниці і робити уколи. Через деякий час він почав синіти у мами на руках і лікарі відвезли дитину до реанімації.

– Привезли дитину в лікарню, сюди на прохідну, а вони начали заповнювати ці папери, – каже мати хлопчика. – Я вже не витримала і кажу, що давайте дитину і я піду, нехай лікарі щось зроблять, що ж я тут буду сидіти… Я за цю дитину і на руках принесла у дитяче відділення. Там, в дитячому відділенні, синочка забрала медсестра. Йому почали капати, щось колоть… Я ж не розуміюся. Я біля нього сиділа і побачила, що він почав синіти – спочатку губки і тут вгорі. Я почала кричати, щоб вони щось робили і лікарі дитячого відділення відвезли його в реанімацію.

Лікарі уманської районної лікарні кажуть, що дитину привезли вже у важкому стані, в стані гострого отруєння. Хлопчик важко дихав і вся шкіра була синя і тому дитину врятувати не вдалося.

– Шкірні покрови дитини були синюшні, синюшність слизових оболонок. Стан дитини говорив про якесь гостре отруєння, – каже заступник головного лікаря Уманської ЦРЛ Олександр Новаківський. – Дитина була цианотична, виражена задуха. Дитині одразу ж почала надаватись невідкладна допомога. Потім хлопчик був відправлений у відділення інтенсивної терапії, де надавались усі реанімаційні заходи. Але, на жаль, час був втрачений і дитину врятувати не вдалося.

Лікарі районної лікарні вважають, що дитина могла померти від козячого молока, яким вигодовувалась дитина. І заступник лікаря, і педіатр кажуть, що козяче молоко шкідливе для дітей.

– Єдине, що запитували, на якому вигодовуванні знаходиться дитина, то мама сказала, що вона годує козячим молоком, – говорить Олександр Новаківський. – Про пропорцію розведення вона нічого не сказала. Для 4-місячної дитини козяче молоко дуже шкідливе, тому що у дитини немає ферментів, які можуть розчепляти білки козячого молока.

– Особливо негативну тенденцію на організм дитини має козине молоко, – каже лікар-педіатр дитячого відділення Уманської ЦРЛ Надія Баранова. – Козяче молоко містить козеїн, яке не перетравлює підшлункова залоза дитячого організму.

Батьки кажуть, що після розтину їм сказали, що дитина була здорова. Тепер родина чекає на аналізи крові та молока.

– Я просто хочу знати причину смерті мого синочка. Ну не може бути так, що в моргу сказали, що дитиночка здорова, – каже Катерина Смілянець. – У нього все було здорове. Ну як так може бути, що в дитини всі органи здорові, а дитина від чогось померла? Від чого? Ми чекаємо результатів аналізів.

Причину смерті Станіславчика батьки шукають у антибіотиках, які йому кололи під час лікування бронхіту в лікарні. Батько Андрій Смілянець припускає, що можливо антибіотики могли спричинити смерть сину.

– Йому кололи лоразидин. Перший раз за 10 днів викололи 3 ампули якісь там 50%, чи як він там зветься, – каже батько Андрій. – А коли другий раз лягли в лікарню, так оце лоразидин мілліоннік за 5 днів викололи. За 5 днів його виколоти це нереально, це, мабуть, і доросла людина не витримає.

За фактом смерті 4-місячної дитини прокуратурою міста проводиться перевірка.

– На сьогоднішній день за результатами проведеної перевірки було встановлено, що дитина вигодовувалася сумішшю козячого молока і води, – говорить помічник прокурора м. Умані Ольга Леончик. – І козяче молоко, і вода направлені на експертизу. На сьогоднішній день проводиться судова-медична експертиза для встановлення наслідків причини смерті дитини. І вже за наслідками проведених досліджень можна буде зробити висновки про настання смерті дитини.

Поки всі чекають результатів аналізів, родина Смілянець думає найняти адвоката, який би зумів довести вину лікарів районної лікарні.

За інформацією сайту "Вся Умань в інтернеті"

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 мамая 27.01.2011 17:02
Боже, як шкода хлопчика... а батьки мали б знати, що годувати дитину потрібно материнським молоком, а не козячим. Або ж молочними сумішами, яких зараз хоч греблю гати, на любий смак і гаманець. А от якщо винні лікарі, то ми цього точно не дізнаємося...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 гонта 27.01.2011 13:48
Дуже шкода і дитини, і її рідних, але просив би медиків - менше піартесь по телебаченню, особливо після того як два медичних працівника цієї лікарні стали депутатами обласної ради, а більше уваги приділяйте своїй професійній роботі. На козу не потрібно свою вину перекладати. Кози вигодували не одну тисячу немовлят. Може винні кадри,яких тасують після призначення головним лікарем члена партії регіонів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100