реклама

реклама

sm 1 лютого о у Черкасах відбудеться відкриття Антикризового центру для дітей на базі Черкаського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ». Проект підтримує Антикризова гуманітарна програма Міжнародного фонду «Відродження». Про це «Прочерку» повідомила керівник Черкаського обласного відділення Всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ/СНІД Олена Стрижак.

Мета проекту – поліпшити медичне та соціально-педагогічне обслуговування дітей із особливими потребами, змінити ставлення суспільства до них. Зусилля центру спрямовано на розвиток, соціалізацію та підтримку дітей.

У центрі працюватимуть соціальний педагог, психолог, масажист. Буде відкрито тренажерний зал та ігрову кімнату.

За останніми даними Черкаського обласного Центру СНІД, у Черкаській області виявлено 3996 ВІЛ-позитивних осіб, 202 дитини перебувають на обліку в Обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом, з них 72 дитини є ВІЛ-позитивними.

Також гострою є проблема лікування та реабілітації дітей із органічними ураженнями центральної нервової системи. Дитяча інвалідність у 60-70% випадків зумовлена патологією нервової системи.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100