реклама

реклама

На сьогоднішній сесії депутати Черкаської міської ради ухвалили звернення до Кабінету Міністрів з проханням звільнити черкаські підприємства, які надають комунальні послуги, від сплати податку на додану вартість. Звернення вніс депутат-соціаліст Олександр Радуцький (як сам він зазначив, від групи Вільних демократів). «За» проголосували 40 депутатів, ніхто не голосував проти, троє утрималося.

– Черкаська міська рада занепокоєна тим, що на початку року тарифи на комунальні послуги зростають у кілька разів. З 1 січня в середньому на 40% зросла вартість тепла та гарячої води. З 1 лютого на 15% зростуть послуги водопостачання та водовідведення. З 1 березня орієнтовно на 50% підвищиться квартплата, зросте вартість електроенергії для тих, хто споживає у місяць більше, ніж 150 кіловат. Найближчим часом на вимогу перевізників на 50% може зрости плата за проїзд. Очевидним є те, що такі непопулярні кроки призведуть до масової несплати мешканцями Черкас за комунальні послуги. На нашу думку це негативно відобразиться на економіці міста і на якості комунальних послуг, – окреслив, перед тим, як зачитати звернення, сумну картину майбутнього депутат Олександр Радуцький. – Через борги населення комунальні підприємства не зможуть вчасно розрахуватися за постачання газу, електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, придбання реагентів для очистки води тощо. Ми розуміємо, що причини, через які зростають тарифи на комунальні послуги, не залежать від місцевої влади, більшість з них стосується саме компетенції Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, профільних міністерств. Це і ріст мінімальної заробітної плати, який затверджує Верховна Рада та Кабмін, зростання цін на електроенергію, які встановлює Національна комісія з регулювання енергетики міста Києва, ціни на газ тощо.

Однак, за словами депутата, вихід зі складної ситуації може бути наступним:

За нашими підрахунками, резерви для зменшення тарифів існують. Черкаська міська рада пропонує зменшити тарифи на комунальні послуги на 15-20%. Причому для цього не треба зменшувати вартість газу чи переглядати ціну на електроенергію. Не потрібно заморожувати рівень мінімальної заробітної плати чи обмежувати рентабельність підприємств. Ми пропонуємо внести зміни до Податкового кодексу, Державного бюджету України та інших законодавчих актів і звільнити комунальні підприємства, які надають житлово-комунальні послуги, від сплати податку на додану вартість. На нашу думку, це дозволить значно зменшити тариф, – зауважив Олександр Радуцький. – Аналіз показує, що черкаські комунальні підприємства сплачують ПДВ в рік на загальну суму майже 30 млн грн. Приміром, комунальне підприємство «Черкасиводоканал» торік сплатило ПДВ на 10 млн. КП «Черкаситеплокомуненерго» на 10 млн грн., СУБ «Митниця» – 1,4 млн грн., СУБ «Соснівка» – 4,1 млн грн., СУБ «Придніпровка» – 3,6 млн грн. Якщо звільнити ці підприємства від сплати ПДВ, то можна отримати загальне зменшення тарифів на тепло, водопостачання, гарячу воду, а також квартплату на 15-20%. Переконаний, що такий крок дозволить поліпшити якість надання комунальних послуг, а також зменшить фінансове навантаження на гаманці черкащан.

реклама

Коментарі  

 
+1 #5 ПРОЧЕРК-інфо 01.02.2011 12:50
Земельне питання. Про асоціативний ряд у мозку депутата. Оновлення на блозі "Прочерку" - http://blog.procherk.info/2011/02/blog-post.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Fagot 28.01.2011 16:32
Якщо зменшити тарифи на прибудинкові території, де будуть брати надприбутки ГВАРДІЙЦІ КАРДИНАЛА ОДАРИЧА НАЧАЛЬНИКИ СУБів ( СЛУЖБ УТРИМАННЯ БУДИНКІВ )? Це вам не директори шкіл, які сидять на 3-х тисячах зарплати, керівники СУБів виконують "особливо важливе завдання" , за що Одарич їм платить по 8 тисяч гривень щомісяця + оздоровчі..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Werew 28.01.2011 12:46
Подібне звернення схоже на "может тебе сказать,где денги от сейфа лежат".
Навіть старій людині зрозуміло,Київ грошей не віддасть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Frontmen 27.01.2011 19:24
Для кого Одарич цирк влаштував? За всіма зверненнями до Кабміну та "піклуванням" про людей проглядаться чіткий намір Сергія Олеговича виправдати нічим не обгрунтоване підняття тарифів за утримання прибудинкових територій, якими опікується МІСЦЕВА ВЛАДА, спочатку на 100%, а після так званого "обговорення" з барської милості Одарича на 50%. Нічого не вийде. Тариф на воду водоканал підняв на 5,5% - ЦЕ РЕАЛЬНЕ ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФУ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Експерт 27.01.2011 15:28
Шансів у Дон Кіхота пермогти вітряки було набагато більше ніж у розумних депутатів, які піднімають руки за те, що апріорі нереально здійснити, оскільки їхні прожекти виходять далеко за межі правового поля України. Не смішіть людей!!!
Знайдіть хоч одного українця який вірить у ЗМЕНШЕННЯ ТАРИФІВ!!!!! Якби ж хоч не піднімали все і вся - уже було б щастя!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100