реклама

реклама

bcz 21 січня до Черкас надійшла вакцина БЦЖ. Доти немовлятам не робили щеплень понад місяць, повідомляє «Газета по-українськи».

— Із 22 грудня ми не прищеплювали новонароджених, — каже головний лікар Черкаського пологового будинку №1 Володимир Зеленько, 57 років. — У санепідемстанції не пояснювали причин відсутності вакцини, обіцяли днями завезти.

Щодня в пологовому будинку народжуються в середньому четверо дітей. Із 22 грудня виписали 240 нещеплених.

— Кожна дитина на третій день після народження має бути щеплена від туберкульозу, — розповідає Володимир Миколайович. — При відстроченні вакцинації зміщується весь календар щеплень. Минулого року в двох породіль із 1400 виявили туберкульоз. Отже, ризик є. Хоча за 14 років, що я очолюю заклад, зараження немовлят не було.

Завідувач відділу особливо небезпечних інфекцій обласної санстанції Микола Зубко, 54 роки, каже, що в область надходить препарат від держпідприємства ”Укрвакцина”:

— Ми щороку даємо замовлення до Міністерства охорони здоров’я на певну кількість препаратів. Міністерство за державні кошти купує їх нам. Це не вперше, що в Києві затримують поставки. Кілька років тому три місяці чекали вакцину БЦЖ саме для новонароджених.

Для новонароджених використовують лише данську вакцину БЦЖ, для старших дітей — російську. Із данською часто бувають затримки.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Новіков-Свистуцький 28.01.2011 11:15
Цитую Патріот:
Жужа! Жужиш не подєлу

"Патріот",майже дружня порада: збав оберти у хамстві по відношенню до інших учасників форуму!
"І будєт тєбє счастьє" ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Патріот 28.01.2011 10:29
Жужа! Жужиш не подєлу, хто платить той і музику замовляє, держава закуповує вакцину, а не санстанція, і поставляє в регіони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 Експерт 27.01.2011 21:57
І де ж славні органи (ті, що компетентні)????!!! Чи обовязково треба, щоб якась дитинка померла (тьху,тьху,тьху )і лише тоді всіх піднімають на ноги та карають винних???!!! Хоча які туть діти, коли всі кращі сили кинуті на боротьбу з опозиціонерами-корупціонерами.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 жужа 27.01.2011 20:01
Навіщо потрібна санстанція, якщо навіть щеплення немовлятам неспроможна організувати? "Даємо замовлення в міністерство" - і не соромно дорослим чоловікам таке лепетати.. В Грузії Саакашвілі ліквідував санстанції і стало більше порядку.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100