Народний депутат України Антон Яценко допоміг випускникам Цибулівської середньої школи 1966 року організувати зустріч.


Мабуть, для кожної людини не має нічого бажанішого, ніж знову поринути в дитинство, згадати перші перемоги, успіхи, побачити тих, з ким зростав і разом йшов у доросле життя.

Саме в такі приємні спогади мали можливість поринути випускники Цибулівської школи 1966 року під час нещодавньої зустрічі.

Для них випускний вальс відлунав 47 років тому, життєві дороги розійшлися, в кожного – свої сім’ї, проблеми, проте традиція раз у п’ять років зустрічатися залишається непорушною.

Цього року зустріч проходила в особливі, великодні дні.

З’їжджалися до рідного села з усіх куточків колишнього СРСР: так склалося, що майже всі учні після закінчення школи роз’їхалися з Цибулева в пошуках своєї долі.

Як і багато років тому, тоді вчителі, а нині – сьогоднішні учні, привітно зустрічали їх в рідній школі, дарували квіти, дякували за життєві успіхи, згадували щасливі моменти зі шкільних років.

Своїх вчителів колишні учні провідали вдома. Сивочолі педагоги, незважаючи на поважний вік, радісно зустрічали випускників, пригощали свіжоспеченими пасками.

Час невпинний, він вносить свої, досить часто непоправні корективи в життєвий ритм. Тому на зустріч зібралися не всі. Серед 29 учнів колишнього 11-го класу приїхало лише 12. На жаль, сімох вже немає серед живих.

Пам'ять про них однокласники вшанували молитвою під час заупокійної служби, яку відправив настоятель Цибулівського храму отець Юрій.

Замість них, на зустріч випускників приїхали їхні діти та онуки. Загалом, в однокласників склалася добра традиція відвідувати такі зустрічі разом із своїми сім’ями.

– Випускники 1966 року – найактивніші. Хочеться, щоб і нинішня молодь брала приклад з їхньої згуртованості. Пройшло вже стільки років, а в них стільки жаги до життя, ніби вони вчора закінчили школу, – каже директор Цибулівської школи Ольга Ковальська.

Зустріч випускників не обмежилася лише святковими заходами в школі.

У День Перемоги однокласники, як і колись школярами, поклали квіти до Братської могили, а на мітингу поділилися спогадами про своїх батьків, які не повернулися з війни.

Також випускники мали змогу поїхати на екскурсію до відомого усьому світу дендрологічного парку «Софіївка», здійснити прогулянку парком на зручних електромобілях. А допоміг їм організувати подорож до парку дитинства, як його називають самі випускники, народний депутат України Антон Яценко, інформує його прес-служба.


Будучи в Умані, випускники побували біля відкритого минулого року за ініціативи народного депутата Антона Яценка Фонтану щастя. Кажуть: бажання, загадані біля нього, здійснюються. У випускників воно було одне – зібратися знову. Вже на ювілейну зустріч – після 50 років по закінченню школи.

Під час екскурсії до Умані заїхали випускники до села Коржовий Кут Уманського району, де відвідали нещодавно відкриту тисячолітню пам’ятку – стопу божої Матері. Місцеві жителі кажуть, що це місце має лікувальну силу. Тут є криниця, вода із якої знімає біль.

Відкрила це місце дівчинка із села Бабанки, яка гостювала в Коржовому Куті в бабусі, а коли повернулася додому, розповіла про знахідку вчительці. Такий знак в Україні відомий лише один – слід Божої Матері в Почаївській Лаврі.

Випускники провели разом три чудові незабутні дні.

– Зарядилися таким позитивом, який можна почерпнути лише тут, у рідних, знайомих з дитинства місцях, – ділиться враженнями випускник Олександр Чорногуз. – Безмежна вдячність за підтримку в організації нашої зустрічі народному депутату України Антону Яценку та педагогічному колективу школи.

Роз’їзджалися по домівках з великим жалем в серці, адже вже в таких роках, коли кожна зустріч може стати останньою.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100