реклама

реклама

sos Цибулівську дільничну лікарню на Черкащині вирішили закрити у рамках медичної реформи і через брак фінансів на її утримання. Селяни збиратимуть власні гроші, щоб заклад працював, повідомляє «Телевізійна служба новин. ТСН».

Якщо лікарню закриють, без допомоги залишаться 10 тисяч людей

Чиновникам забракло коштів утримувати Цибулівську дільничну лікарню на Черкащині (Монастирищенський район) і вони вирішили закрити заклад, який обслуговує 10 тисяч селян з 14 навколишніх сіл.

Лікарня в селі Цибулів працювала безперервно понад 100 років, навіть під час німецької окупації.

Однак зараз вона може стати жертвою нинішнього реформування медичної галузі, в концепцію якого існування дільничних лікарень не вписується. Стаціонар планують перенести в райцентр, а у Цибулеві залишити тільки амбулаторію.

"Уже доведено, що скорочення іде на половину, а це означає, що лікарня закривається", - повідомив селищний голова Володимир Кучеренко.

Селянам така реформа виявилася не до вподоби. Делегації з 14 навколишніх сіл з'їхалися на збори, аби розробити план порятунку лікарні. Запросили і власне реформаторів - районне керівництво. Після трьох годин палких дискусій усі залишилися при своєму. Переконати владу зберегти лікарню у делегатів не вийшло. Відтак селяни вирішили утримувати її за власний рахунок. Уже порахували, що для цього треба збирати щомісяця по 60 гривень з двору.

реклама

Коментарі  

 
+9 #4 Україна 30.01.2011 20:06
На селі фактично залишилися люди похилого віку. Теперішнім окупантам вигідно,щоб селяни скоріше вимерли,адже тоді легше буде прибрати земельку.Тай мараторій невдовзі президент зніме-все заради людей,своїх людей...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Арсен 30.01.2011 19:52
Тоді для чого селянам та влада, якщо на утримання чиновників гроші є, а на функціонування лікарні не має. Після встановлення абсолютної владної вертикалі народ став жити гірше. Може тепер, народ який так хотів сильної руки, та покращення життя вже сьогодні, збагне за що він голосував у 2010 році?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Фігаро 30.01.2011 17:36
Це ще квіточки. Поговорюють, що скоро у деяких районах ліквідують відділення швидкої допомоги. Економія!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Бровко 30.01.2011 16:03
То була німецька окупація, а це настала черга донецької окупації Просто в донецьких нехватило щахтарів, якіб дали хгоду поїхати на роботу медеками в село.Наприклад, в Черкаси годовним лікарем дитячої лікарні поставили "шахтаря", якого губернатор два місяця вмовляв приїхати в місто Черкаси на роботу. То Черкаси це місто, а Цибулів село, тому шахтарі і не хочуть туди їхати, і як результат Губернатор рішив краще закрити заклад, так як на Черкащині не має медичних спеціалістів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100