реклама

реклама

Станом на 27 січня цього року сума боргу із заробітної плати на Черкащині становила 17,5 млн грн. Хоч з початку року цей показник становив 19,2 млн грн.

Влада констатує, що на Черкащині намітилася позитивна динаміка з погашення боргів із заробітної плати. Повністю ж ліквідувати заборгованість із зарплат обіцяє до 1 квітня. На керівників підприємств, які мають заборгованість перед своїми працівниками, збирається впливати контролюючими органами. Більш того, фотографії таких керівників, їх будинків і машин губернатор закликає показувати по телевізору, друкувати в газетах.

Губернатор чекає від свого заступника Влізла ініціативи щодо боротьби із заборгованістю по заробітній платі

Губернатор чекає від свого заступника Влізла ініціативи щодо боротьби із заборгованістю по заробітній платі

– Завдяки спільним зусиллям виконавчої влади, контролюючих та наглядових органів протягом 2010 року борги із заробітної плати в області зменшено на 7,7 млн грн., або майже на 30%, – повідомив 28 січня на обласній колегії начальник Головного управління праці та соціального захисту облдержадміністрації Василь Лелека. – Позитивним у роботі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування є відсутність заборгованості з виплати заробітної плати в бюджетних установах і організаціях області. У місті Умань та 11 районах області повністю відсутня заборгованість з заробітної плати. Найбільшу заборгованість серед районів мають діючі підприємства міста Черкаси (52% від загального боргу на економічно активних підприємствах), Ватутіне, а також Черкаський район… Основними причинами несвоєчасної виплати зарплати є тяжкий фінансовий стан підприємств, дебіторська заборгованість, неможливість отримати кредити.

Василь Лелека залякував керівників підприємств-боржників з зарплат владними перевірками, інспекціями, які накладають штрафи, прокуратурою, яка порушує кримінальні справи.

– На одного з керівників вже матеріали направлені до прокуратури щодо порушення кримінальної справи. Я маю на увазі ЗАТ «Черкаський агротепличний комбінат», де заборгованість сягала десь півмільйона гривень, – зазначив доповідач. – Ми мусимо все зробити, щоб заборгованість до 1 квітня була ліквідована. Що стосується засобів впливу і реагування, то я вважаю, що потрібно йти трьома шляхами: використовувати засідання комісії облдержадміністрації (на нещодавньому засіданні керівник ВАТ «Птахофабрика «Перше травня» доповів, що майже з півмільйона боргу йому залишилося виплатити працівникам 100 тис. грн., і він обіцяв наступного дня цей борг погасити), тісна співпраця з контролюючими органами, публічність.

Губернатор вимагає на бігбордах розміщувати інформацію про керівників підприємств із зарплатною заборгованістю

Губернатор вимагає на бігбордах розміщувати інформацію про керівників підприємств із зарплатною заборгованістю

Вислухавши доповідача, голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб дав завдання своєму заступнику Євгену Влізлу до 15 лютого відпрацювати з комісією інформацію по кожному підприємству, де є заборгованість. Щодо безнадійних підприємств, то це питання вирішуватиметься на рівні держави.

– Я вже колись вирішував це питання в сусідній області. І ви знаєте, це успішно. Можете поїхати подивитися. Я знаю як це вирішувати, – наголосив губернатор. – У лютому я сам особисто проведу засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, куди запрошу всіх керівників правоохоронних органів, керівників районів, а якщо це стосується міст, то і секретарів міськрад. Адже усі вони члени Партії регіонів. Тому я прошу і партійний актив включитися у це питання. Також прошу обласну державну телерадіокомпанію повідомляти про тих керівників підприємств, де є заборгованість. Юрій Васильович, записуйте (Тимошенко – заступник губернатора – Ред.). Кожного дня показуйте фотографію такого керівника по телебаченню, друкуйте в газетах. Повідомляйте його прізвище, ім’я, по-батькові, показуйте фотографію його будинку, квартири, машини. Якщо треба, то задійте і зовнішню рекламу. Інформуйте, що є така особа на Черкащині, яку ще носить ця благословенна земля. Я думаю, ми знайдемо в собі сили, щоб побороти це ганебне явище. Євген Миронович (Влізло – заступник губернатора – Ред.), за вами ініціатива і ваша особиста відповідальність за результати, що будуть.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Фігаро 07.02.2011 16:30
Дивлячись на фейс пана Влізла, розумію, що перспектив погашення заборгованості у нас немає.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100