реклама

реклама

Міська влада Черкас пропонує до обговорення проект оптимізації закладів охорони здоров’я міста. Зведенню усіх пропозицій в 11 пунктів передувала щоденна робота керівництва міста із опрацювання можливостей, підрахунку економії, аналізу ситуації. Міський голова зустрічався із керівниками лікувальних закладів, відвідував медичні установи.

 – Це – перший проект, який вартий обговорення, – зазначає на своєму блозі міський голова Черкас Сергій Одарич – Усі чутки і плітки, які курсували раніше, не мали під собою жодної основи.

За словами міського голови, мережа охорони здоров'я Черкас завелика. Відповідно до нормативів у місті має бути 1500 ліжок у стаціонарах, на сьогодні наявні 1800. Основна причина цього – виконання містом функцій області. Наприклад, Дитяча міська лікарня, інфекційна лікарня, опікове відділення Першої міської лікарні впродовж багатьох років лікують дітей всієї області.

Отже, що сьогодні виноситься на обговорення:

1. Дитяча міська лікарня передає області 140 ліжок, залишається 150. Ця кількість дозволяє мати відділення реанімації.

2. Бухгалтерія ДМЛ перебирається на частину вивільнених площ.

3. Дитяча стоматполіклініка переїздить з Енгельса на вивільнені бухгалтерією площі в дитячій поліклініці на Конєва (з новим обладнанням).

4. Обласні установи (в тому числі перинатальний центр) переїздять з пологового будунку №2 в Обласну дитячу лікарню.

5. Частина ліжок (близько 50) пологового будинку №2 передаються в пологовий будинок №1, зокрема в нові пологові зали сімейного типу. В ПБ №2 зберігається жіноча консультація і відділення патології (45-50 ліжок). Пологовий будинок №1 доукомплектовується сучасним діагностичним обладнанням.

6. Міська лікарня №2 переїздить в окремий чотириповерховий корпус на території ПБ №2 у складі відділень нейрології (50 ліжок – як і було), кардіології (30 ліжок, 20 – передаються в обласну лікарню) та терапевтичного (40 ліжок). На базі останнього відділення утворюється хоспіс.

7. Доросла стоматполіклініка переїздить з бул. Шевченка в інші приміщення (ще остаточно не визначили, але приблизно в тому ж районі).

8. Реабілітаційний центр «Астра» переводиться на госпрозрахунок. Місто повністю оплачує реабілітацію дітей-інвалідів. За решту послуг впроваджується оплата.

9. Інфекційна лікарня залишається в тому ж стані, але перетворюється в комунальне неприбуткове підприємство (як і всі інші заклади за попередні роки).

10. Стоматологічні послуги для дорослих переводяться на госпрозрахунок. За пільгові категорії платить місто.

11. В різних закладах міста скорочується близько 100 ліжок (по кілька у різних відділеннях відповідно до показників інтенсивності ліжка за останні роки).

– Отже, ми зберігаємо всі послуги, які має надавати місто, але при цьому суттєво зменшуємо видатки на утримання установ, очікуємо економії близько 15-20 млн. грн. на рік, – зазначає Сергій Одарич. – Скорочення медпрацівників не відбудеться за винятком тих, хто перейде на роботу до обласних закладів.

Крім того, місто зможе отримати додаткові кошти до бюджету за рахунок продажу чи здачі в оренду вивільнених площ. Зокрема можуть вивільнитись два об'єкти по бульв. Шевченка та вул. Енгельса, які приноситимуть до бюджету 300-500 тис. грн. щороку. Будівлі і територія Другої міської лікарні можуть здаватися в оренду або бути продані з аукціону. У разі продажу виручені кошти (10-15 млн грн) планують спрямувати на потреби медицини (75% - обладнання, приміщення) та на Соснівку (25% - мережі, вулиці).

Про це повідомляє прес-служба Черкаського МВК.

реклама

Коментарі  

 
+5 #4 медик 01.02.2011 20:05
С отделениями-койками уже все понятно. А как быть с освободившимися медработниками - расстрелять? Медиков в городе не хватает, а попробуйте куда-то устроиться "с улицы", без блата - даже санитаркой не возьмут, а уж медсестрой тем более, проверено!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 обиватель 01.02.2011 17:37
Відділення патології можливо перетворити в денні стаціонари. Вночі всеодно там вагітних практично немає.На місто достатньо двох гінекологічних відділень.Інфекційну лікарню можливо трансформувати в відділення міської лікарні №3.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 жужа 01.02.2011 16:56
Оце так ПЕРЛ! Видно посеред ночі придумав. "Зустрічався з головними лікарями, відвідував медичні заклади..." За п`ять років ЖОДНОГО РАЗУ НЕ ЗУСТРІВСЯ З ГОЛОВНИМИ ЛІКАРЯМИ, він їх просто зневажає. Хіба що по одному викликає на "ковер"..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 Опа 01.02.2011 16:53
Другу міську лікарню в лісі вже продано? ***.. відтяпають шмат лісу під приватні забудови. щоб їх камінням хворі закидали, коли почнуть відгороджувати ділянки. Продаж Другої міської - це різке зниження рейтингу для мера.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100