Єдиний кандидат від об’єднаної опозиції на виборах селищного голови в Чорнобаї Алла Мірошниченко впевнено перемогла, повідомляє прес-служба обласної організації «Батьківщини».

Попри те, що в останній день перед виборами найрейтинговішу кандидатку Мірошниченко намагалися зняти з перегонів, використовуючи технічних кандидатів та залучаючи прокуратуру, опозиційну кандидатку підтримали чорнобаївці. Не стало на заваді й те, що інший кандидат Ігор Фесун, якого спочатку підтримав «Фронт змін», не забажав знятися на користь єдиного кандидата від об’єднаної опозиції.

– Те, що Алла Мірошниченко, яка є кандидаткою від «Батьківщини» та яку підтримали інші опозиційні сили, виграла вибори – засвідчує, що Черкащина голосує попри тиск та підкуп з боку влади на опозиціонерів, – сказав голова Черкаської обласної організації «Батьківщина» Анатолій Бондаренко. – Тепер нам важливо відстояти чесну та впевнену перемогу Алли Мірошниченко. Ми хочемо подякувати нашим політичним партнерам з «УДАРУ», які допомагали вибороти право єдиної кандидатки від опозиції брати участь у перегонах. Ми разом з Миколою Томенком та Володимиром Гресем відстоювали законне право чорнобаївців обрати свого кандидата, адже це право за день до виборів у людей хотіли відібрати. Однак вибір чорнобаївців засвідчив, що ми не помилилися, підтримавши кандидатуру нашої однопартійки Алли Мірошниченко.

Наразі в смт члени ДВК доставили протоколи до ТВК. «Газета по-українськи» має в своєму розпорядженні результати голосування на всіх 7-х дільницях.

Дільниця № 1:

Всього виборців – 1291

Проголосувало – 660

Мірошниченко Алла (Батьківщина) – 217

Огнівенко (ПР) – 176

Фесун – 78 голосів

Батурин - 79

Дільниця № 2 (Будинок культури):

Всього: 1625 виборця

Проголосувало – 867

Мірошниченко Алла (Батьківщина)– 293

Огнівенко (ПР) – 267

Фесун – 82

Батурин - 87

Дільниця № 3 (спорткомплекс):

Всього виборців – 1845

Проголосувало - 824

Мірошниченко Алла (Батьківщина) – 307

Огнівенко (ПР) – 228

Мовчан (ПР)– 76 голосів

Фесун – 58 голосів

Батурин - 54

Дільниця № 4:

Всього виборців: 1429

Проголосувало: 692

Мірошниченко Алла (Батьківщина) – 234

Огнівенко (ПР) – 211

Мовчан (ПР) – 76 голосів

Фесун – 55 голосів

Батурин - 60

Дільниця № 5:

Всього – 793 виборця

Проголосувало – 409 осіб

Мірошниченко Алла (Батьківщина)– 146

Огнівенко (ПР) – 120

Мовчан (ПР)– 76 голосів

Фесун – 34

Батурин - 32

Дільниця № 6 (районна лікарня):

Всього виборців: 13

Проголосувало: 13

Мірошниченко Алла (Батьківщина) – 6

Огнівенко (ПР) – 3

Мовчан (ПР) – 2 голоса

Фесун – 1 голос

Батурин – 1 голос

Дільниця № 7 (Савківка):

Всього виборців: 254

Проголосувало: 181

Мірошниченко Алла (Батьківщина) – 26

Огнівенко (ПР) – 49

Мовчан (ПР)– 63

Фесун – 18 голосів

Батурин – 5 голосів

За загальними підрахунками, опозиційний кандидат Алла Мірошниченко перемогла із різницею в 120 голосів.

– Зараз вся районна адміністрація знаходиться біля ТВК. Всі вони – на дибах, – повідомив голова Черкаської обласної організації політичної партії «УДАР» Віталій Ілляшенко.

За виборами в Чорнобаї спостерігали й активісти Громадянської мережі «ОПОРА». Вони звернули увагу на те, що скриньки для голосування опломбовані скотчем.

Так, відповідно до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» опломбування скриньок може здійснюватись двома способами ст. 69 п. 6 «Виборчі скриньки після огляду пломбуються або опечатуються печаткою дільничної виборчої комісії».

Як з’ясувалося, оскільки у Територіальної виборчої комісії не було пломб для опечатування скриньок, то дільничні виборчі комісії обрали другий спосіб – опечатування скриньок печаткою комісії. Особливість використаного способу, через що він викликає занепокоєння, полягає у тому, що папірець із печаткою дільничної комісії, який відіграє роль пломби, до самої скриньки прикріплений клейкою стрічкою (скотчем). Загалом основні скриньки, які знаходяться на дільницях перебувають під постійним наглядом всіх членів комісії, а от із скриньками для голосування на дому ситуація може бути іншою. Ці скриньки використовують поза межами дільничних комісій і перебувають під наглядом обмеженої кількості осіб.

Слабкість такого захисту бюлетенів полягає в тому, що клейку стрічку неодноразово можна відклеїти і приклеїти, помітити це буде надзвичайно складно. Через це створюється потенційна можливість до зловживань, а, можливо, і до суттєвого викривлення результатів волевиявлення. На думку спостерігачів Громадянської мережі «ОПОРА», опечатування скриньок для голосування має бути таким, що забезпечує захист бюлетенів шляхом міцного приклеювання стрічки із печаткою дільничної комісії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100