реклама

реклама

В свій час через власну фірму «Панда» Г.Бобов брав участь в «освоєнні» на власну користь коштів бюджетної програми «Золота підкова Черкащини»

В свій час через власну фірму «Панда» Г.Бобов брав участь в «освоєнні» на власну користь коштів бюджетної програми «Золота підкова Черкащини»

Вся рать «королівська». Серію матеріалів під таким заголовком розпочав публікувати найавторитетніший черкаський соціаліст та колишній народний депутат Олексій Малиновський. Цикл присвячено оточенню голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Борисовича Тулуба,  та людям, які прийшли в область виконувати президентську програму «Назустріч людям»…

Публікуємо матеріал «Чего изволите»?

Отже: Геннадій Борисович Бобов, керівник ТОВ „Панда” (зареєстровано в Васильківському районі Київської області), є власником цукрового заводу в с. Селище Корсунь-Шевченківського району, Герой України, депутат Черкаської обласної ради від Партії регіонів, на президентських виборах 2010 року був довіреною особою В. Ющенка. На Черкащині відомий як друг та діловий партнер екс-голови ОДА О. Черевка.

Чим же прославився на теренах Черкащини пан Г. Бобов?

В свій час через власну фірму «Панда» Г.Бобов брав участь в «освоєнні» на власну користь коштів бюджетної програми «Золота підкова Черкащини».

За моїм зверненням ще в 2007 році ГоловКРУ спільно з МВС України перевіряли використання коштів у рамках програми «Золота підкова Черкащини».

Перевірка встановила, що ініціаторами будівництва газопроводу були Корсунь-Шевченківська РДА та ТОВ «Панда» – власник Селищанського цукрового заводу. ТОВ «Панда» звернулося до РДА за дозволом на дольову участь у замовленні проектно-кошторисної документації та будівництві підвідного газопроводу, оскільки частка цукрового заводу в загальній вартості витрат газу становить 26,3%. Однак при наданні дозволу на замовлення документації та будівництва газопроводу службові особи Корсунь - Шевченківської РДА не дотримались вимог п.5.ст.18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», не врахували та не визначили розмір дольової участі на договірній основі ТОВ «Панда», що стало причиною зайвого використання коштів субвенції з Державного бюджету на суму 2 млн.94,1 тис. грн. Ревізія встановила факт прокладання газопроводу (за державні гроші) безпосередньо до Селищанського цукрового заводу (приватної власності).

Начебто все зрозуміло. Є порушення, треба відповідати. Але… як то кажуть, «ворон ворону око не виклює». На мій запит до прокурора області М.Лісового щодо перевірки по факту порушень, виявлених ГоловКРУ, отримую відповідь за підписом в.о. прокурора області В.Вегери про те, що прокуратурою області 28.04.2007 р. відмовлено в порушенні кримінальної справи стосовно службових осіб ОДА та РДА за відсутністю складу злочину. 25.07.07 році Генеральна прокуратура скасувала цю постанову, пан Вегера пише, що йде додаткова перевірка. Я вже не піднімаю питання про порушення вимог Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, йде мова про фактично вкрадені з Держбюджету майже 3 (три) мільйони гривень приватною структурою «Панда».

Читачу хотілося би знати, чим же закінчилась ця історія?

Правильно, нічим.

На повторний мій запит в листопаді 2007 року до Генерального прокуратура О. Медведька я взагалі відповіді не отримав. Чому? Та тому, що змінилася політична ситуація. Соціалістів виштовхнули з Верховної Ради. Відстоювати правду стало нікому.

У листопаді 2007 року влада В.Ющенка укріпилася.

На жаль, і деякі соціалісти тримали «хвіст по вітру». Так, колишній керівник фракції соціалістів в обласній раді В.Тихомиров, який очолював комісію по перевірці використання бюджетних коштів у рамках програми «Золота підкова Черкащини», вочевидь не за спасибі, «заговорив» питання перевірки.

Яка між цими колишніми і теперішніми різниця - визначайтеся самі

Яка між цими колишніми і теперішніми різниця - визначайтеся самі


Минуло три роки. До влади прийшла Партія регіонів. Почався різкий перетік кадрів до тих, хто «сів» на бюджетні кошти. Цим новим дуже легко працювати. Колишні вищі посадові особи області (опоненти Партії регіонів) мов в рота води набрали, а бізнесмени, подібні пану Бобову, прийняли позу «чего изволите». ЧОМУ?

БО ТОМУ, що всі підвішені на одному кримінальному гачку під назвою «Золота підкова Черкащини». Цей гачок лежить в скриньці, що відкривається по команді ПЕРШОГО (хто він, я думаю, всім зрозуміло). А зберігається ця скринька в прокуратурі Черкаської області, яку очолює, як при колишніх там і при нинішніх керманичах один і той же прокурор. От така перша сумна історія про колишніх і теперішніх. Яка між цими колишніми і теперішніми різниця - визначайтеся самі.

З повагою

народний депутат України IV, V скликань

Олексій Малиновський

реклама

Коментарі  

 
+3 #7 Герой 06.02.2011 10:46
Тяните жребий господа
Тяните жребий,
Он одинаков для господ и для отребий,
И если снова проиграет голытьба,
тут не система виновата а судьба.

вибачте за цинізм та іноземну мову....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #6 Фігаро 06.02.2011 08:16
Дуже ризикую нарватися на критику, але скажу. Так, під час освоєння "Золотої підкови" було багато вкрадено, але багато й зроблено. А що в області зроблено за останній рік, крім Драбівської школи? Не вистачає розуму затягти кошти в область? Нічого не будується, крім повітряних замків. А немає коштів, то і красти нічого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #5 МИ 04.02.2011 16:28
Все це правда! Але біля ЗОЛОТОЇ ПІДКОВИ багато хто збагатів! І непотрібно навідь називати прізвища, ви по ній проїдьте і самі побачите! Начніть з її початку, з Шушківки Лисянського району!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Кузьма 03.02.2011 23:06
Шановні! У вас та таких як Ви все одне бачення: якщо ж хтось написав незручно для нинішньої "чесної" влади, то то є друг БЮТ та ворог ПР. От логіка ! А що ж тут не правдивого то написано ? ЩО ? Що поки ркуки цілують ноги миють та воду з тих тазіків пють колишні можновладці, їх чіпати не будуть , є за що чи не має за що. А от якщо в позу хтось стане то на того є папки справ в прокурора і команда лише від "першого" повинна поступити. Це ж всім зрозуміло ї без Ваших шановний Hvr коментарів та домислів. Тимошенко не підкорилась, - кримінальна справа ... За що ? та за що небудь, за смішне... Луценко проти влади тріпається - в СІЗО, .... а хто одобрямс, посміхамс, полизамс... то хай живуть. Істинна правда соціалісте ( хто не знає про це) Малиновський. ( правда свого часу Ви та Мороз були іншої думки).
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Ursus 02.02.2011 15:42
Цитую Арсен:
пан Малиновський, чи то пак - товариш Малиновський, вже мабуть підзабув як соціалісти в ВР продалися і утворили коаліцію з ПР.

8) До речі, я теж із задоволенням почитав би спогади Малиновського про те, як його партайгеноссе дід Мороз за руб і пончик чоботи регіоналам чистив, руйнуючи все, що здобув Майдан.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #2 Арсен 02.02.2011 14:06
пан Малиновський, чи то пак - товариш Малиновський, вже мабуть підзабув як соціалісти в ВР продалися і утворили коаліцію з ПР. Історія звичайно таких зрад не прощає. Те ж саме чекає і нинішніх запроданців яких вже "свої" пробачити не можуть і нові "хазяї" за путан тримають. Глибина питання в іншому: Чому за роки правління всіх влад, підприємництво залишалось залежним від політики та влади? Ось такі роздуми, на мою думку, повинні турбувати політиків, а не нафталінові спогади про ворогів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 непомнящий 02.02.2011 14:03
Толи еще будет
http://ord-ua.com/2010/11/14/etot-zagadochnyij-yura-enakievskij-portret-s-illyustratsiyami/
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100