реклама

реклама

pttu На професійно-технічну освіту чекає реформування. Проте ситуація з працевлаштуванням випускників ПТУ ще досі залишається проблемною. Про це йшлося сьогодні, 1 лютого, на конференції у Черкаському прес-клубі.

За словами начальника Головного управління освіти і науки Черкаської ОДА Івана Шарапи, найголовніший недолік професійно-технічних навчальних закладів – застаріла матеріально-технічна база.

– 96-98% устаткування, обладнання, техніки, які зараз використовують у ПТУ, потребують термінового оновлення, – зазначив Іван Дмитрович.

Також проблемною є сфера забезпечення училищ абітурієнтами. Особливо актуальна ситуація у сільській місцевості, де за словами пана Івана, ПТУ через брак студентів приречені на закриття.

Крім того, Іван Шарапа зазначає, що роботодавці на зацікавленні у підготовці робітничих кадрів.

– Роботодавці сьогодні хочуть мати робітників, але не вкладають жодну копійку у їхню підготовку. Випускники не задоволені першим робочим місцем. Адже якщо раніше працівник знав, що отримуватиме зарплату, житло, то зараз соціальний пакет майже відсутній, – говорить пан Іван.

Як повідомляє директор Черкаського ПТУ №15 Валентина Молоцило, навчальні заклади намагаються самостійно вирішувати проблеми, зокрема, створюють навчально-технічні центри, де студенти реалізують практичну діяльність, та проводять у школах профорієнтацію. Проте, за її словами, професійно-технічна освіта потребує допомоги соціальних партнерів та роботодавців.

До речі, нині у структурі професійної освіти області є 21 ПТУ, де навчається понад 9 тисяч осіб, 2 навчальні заклади при установах виконання покарань та 1 ПТУ при навчальному закладі.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Понімаш 02.02.2011 16:55
А ще в гуртожитках ПТУ живуть роками сім*ї,яким на законодавчому рівні давно потрібно дозволити нарешті приватизувати житло,яке вони утримують, ремонтують.Зрештою, завдяки таким квартиронаймача м, гуртожитки й існують .Нардепи від Черкащини,допом ожіть людям отримати бодай ЯКЕСЬ житло!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100