реклама
Sucurity Police

реклама

pensioner Міністерство соціальної політики України затвердило низку змін щодо порядку виплати пенсій. Про призначення спеціальних пенсій, право на вислугу років йшлося на прес-конференції Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

За словами заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Черкаській області, начальника управління пенсійного забезпечення Анни Вовкогон, максимальний розмір пенсії для всіх пенсіонерів, у тому числі народних депутатів, прокурорів, військових, не повинен перевищувати 12 прожиткових мінімумів. Якщо зараз прожитковий мінімум встановлено у розмірі 750 гривень, то максимальна пенсія становитиме 9 000 гривень.

– Суттєві обмеження пропонуються при виплаті спеціальних пенсій. Призначення спеціальних пенсій особам, які мають право дострокового виходу на пенсію (за стаж на роботах за списками №1, №2, шахтарям, Чорнобильцям), здійснюватиметься лише при досягненні загальновстановленого пенсійного віку, а до цього часу – у розмірі трудової пенсії, – зазначила Анна Михайлівна.

Зміни у порядку призначення трудових пенсій  відтепер вплинуть також на працюючих пенсіонерів. По-перше, якщо людина має право на спеціальну пенсію (за законом «Про державну службу», «Про прокурату» та ін.), але продовжує працювати, то отримуватиме лише звичайну пенсію за віком. Як повідомляє пані Анна, на спеціальні виплати працюючий зможе перейти лише після того, як звільниться. По-друге, надбавки за вислугу років та перерахунки пенсій працюючим пенсіонерам мають виплачуватися тільки після досягнення ними пенсійного віку.

Щодо права на пенсію за вислугою років, то отримувати пенсії за наявності спеціального стажу незалежно від віку будуть працівники бюджетної сфери (освіти, культури та охорони здоров’я). Військовослужбовців, за словами Анни Вовкогон, чекає «поступове підвищення вислуги років, необхідних для призначення пенсій за вислугу років (з 20 до 25 років)».

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Алла 10.02.2011 17:00
Ну хто сказав, що працівники культури мають право на пенсію по вислузі років?
Яким законодавчим актом це визначаэться?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100