реклама

реклама

Брожик: "Із усіх лікувальних закладів буде збережено «Сосновий бір» та Протитуберкульозний санаторій у Руській Поляні"

Брожик: "Із усіх лікувальних закладів буде збережено «Сосновий бір» та Протитуберкульозний санаторій у Руській Поляні"

Після реорганізації на Черкащині залишиться два медичні дитячі санаторії.

Можливу долю санаторію у Городищі нарешті прокоментував начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА Володимир Брожик. За його словами, 60 ліжок із санаторію у Городищі переведуть у санаторій «Сосновий бір».

– Ми плануємо зробити у «Сосновому бору» єдиний санаторій, сконцентрувавши там 300 ліжок санаторно-курортного лікування. Спільно з облдержадміністрацією і обласною радою оснастимо, перепрофілюємо і сформуємо нові відділення. Тому 60 ліжок ми переведемо з Обласного дитячого кардіоревматологічного санаторію, що у Городищі, – зазначив пан Володимир.

За словами Володимира Брожика, питання реорганізації лікувальних закладів на сьогодні досить актуальне.

– У нас 799 ліжок на 220 тисяч дитячого населення. Це в той час, як у Вінницькій області – 210 ліжок, Хмельницькій – 240, Кіровоградській – 187, Миколаївській – 346, Донецькій – 540. У нас немає необхідності утримувати такий великий ліжковий фонд для дітей області. Адже ми не маємо такої кількості дитячого населення, такої захворюваності, такої патології, – зауважує пан Володимир.

Відтак, згідно з реорганізацією, кількість ліжок у санаторіях скоротять із 799 до 460. Із усіх лікувальних закладів буде збережено «Сосновий бір» (300 ліжок) та Протитуберкульозний санаторій у Руській Поляні (160 ліжок).

– Ми сформуємо ті відділення і ті спеціальності, яких сьогодні потребують наші діти Черкащини – ендокринологічна патологія, нефрологічна патологія, кардіологічна патологія, дитяча неврологія тощо, – розповів начальник Головуправління охорони здоровя ОДА Володимир Брожик.

реклама

Коментарі  

 
+7 #4 Арсен 04.02.2011 03:04
А з яким інтузіазмом ця влада обіцяла покращити життя. Персону Черевка оголосили найбільшим злодієм на Черкащині. Тоді чому при "набільшому злодієві" все працювало і як могло, але все таки розвивалось, а при цих проффесіоналах, чесних і сильних в руках - все погіршується?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 drug 03.02.2011 21:54
В дитячих санаторіях області (5-ть установ) 695 ліжок, а не 799.Керівнику такого рівня це потрібно знати. :cry:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #2 АГА 02.02.2011 16:11
Конечно, надо все реорганизовать и закрыть! Дети здоровые, родителям из Городищенского района раз плюнуть добраться к своим деткам в Черкассы! Может кто-то поможет вспомнить - что открыли после закрытия? Может детсады или спортивные школы, или кружки для детей?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Ліза 02.02.2011 15:27
:-? чим далі в ліс тим більші дрова! давайте позакриваємо всі санаторії, а хай кому треба сам купує путівочку на моря чи в західну Україну. Навіщо так багато лікарень, якщо населення України щороку все швидше вимирає,а те що ми Чорнобильську катастрофу перенесли й досі несемо на собі ті наслідки, здоров'я ні нам, ні нашим дітям це не примножило! ПРОДАЮТЬ УКРАЇНУ ОСТАТОЧНО!а населення саме по собі потихеньку вимре в таких умовах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100