реклама

реклама

Брожик: "Протягом трьох років ніяких радикальних змін щодо реформування охорони здоров’я в нас не буде..."

Брожик: "Протягом трьох років ніяких радикальних змін щодо реформування охорони здоров’я в нас не буде..."

Покращувати якість надання медичної допомоги Черкаська ОДА планує через запровадження регіональних відділень та міжрайонних округів.

За словами начальника Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф Черкаської ОДА Володимира Брожика, прикладом регіонального відділення сьогодні є Звенигородська районна лікарня.

– Вона має домовленість із міською лікарнею у Ватутіно, яка своєю чергою обслуговує три села, що наближені до території міста. Звенигородська районна лікарня за надані медичні послуги перераховує певну частину коштів у фонд міської лікарні у Ватутіно, – говорить пан Володимир. – Лікарні області мають різний рівень медичного обслуговування. Так Катеринопільська районна лікарня має показники, які сьогодні не задовольняють ні Головне управління здоров’я, ні районну держадміністрацію. Це стосується акушерсько-гінекологічної та педіатричної допомоги. Тому вирішено, що надавати той чи той вид спеціалізованої медичної допомоги буде район, який має потужнішу лікувальну базу. Наприклад Шполянська районна лікарня, де досить розвинене офтальмологічне відділення, може надавати допомогу з питань офтальмології тим районам, де сітка медичних послуг не розвинена.

За його словами, створення регіональних відділень покращать надання медичної допомоги у районах.

До речі, в Україні згідно з «пілотним» проектом, до яких залучені Дніпропетровська, Донецька і Вінницька області, протягом трьох років відбуватиметься реформування охорони здоров’я.

– Ми в цей проект поки не входимо, як і інші області. Тому протягом трьох років ніяких радикальних змін щодо реформування охорони здоров’я в нас не буде. І всі центральні районні лікарні заклади будуть працювати в тому напрямку, в якому вони зараз працюють і виконувати ті функції, які сьогодні забезпечують надання медичної допомоги жителям районів і міст області. Після того, як закінчиться проект, (я не можу сказати які будуть результати) якщо комісія визначить його успішним, реформи будуть переходити на інші області, зокрема і на Черкаську, – зазначив Володимир Брожик.

реклама

Коментарі  

 
+6 #2 Фігаро 06.02.2011 08:22
М-да... Спеціалізація: насморк лікують в Жашкові, хвороби серця - в Каневі, геморой - в Золотоноші. А відділення швидкої допомоги зробимо в Умані. Між лікарнями пустимо метро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Понімаш 02.02.2011 16:50
Бідні ми бідні.Після всіх рехформ не буде місць на кладовищах
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100