реклама Делікат

med Черкаську міську стоматологічну поліклініку №2 переведуть на госпрозрахунок і, можливо, змінять адресу лікарняного приміщення. Про це йдеться у проекті міської ради щодо оптимізації галузі охорони здоров’я.

За словами в.о. головного лікаря Людмили Полякової, у середу, 2 лютого, на зустрічі з владою говорили тільки про переведення на госпрозрахунок.

– Мова про фінансування йде вже біля 10 років. Зараз це питання ретельно вивчають. Тому я не можу чітко сказати, як це відобразиться на роботі поліклініки. За 30 років роботи стоматологічного центру у нас ніколи не було введено госпрозрахунку. Як воно буде далі, покаже час, – зазначила Людмила Михайлівна. – А щодо переїзду приміщення, то це дуже невигідно. Першочергово будівлю проектували під стоматполіклініку. У нас гарні санітарно-технічні умови. Якщо зосередити медичний заклад в іншому приміщенні, то треба буде пристосовуватися. А це витрата коштів, –  додала пані Людмила.

Проте, за словами працівників стоматологічної поліклініки, приміщення лікарні комусь дуже вигідно здавати в оренду, адже вона має вигідне географічне розташування: центр міста. «Нас можна розрізать, як торт, і розпродать по шматочках». Працівники не вірять у те, що міська влада допомагатиме з фінансуванням. Як повідомляють медпрацівники, необхідні для ремонту даху 34 тисячі гривень влада не виділяла. Лікарня складала кошти за рахунок добровільних внесків.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100