реклама Делікат

На сесії Черкаської міськради, що відбулася 3 лютого, остаточно затверджено програму соціально-економічного розвитку міста Черкаси на цей рік. Про те, який вигляд вона має у частині галузі охорони здоров’я, розповів директор Департаменту охорони здоров’я та соціальної політики Олег Стадник.

Дитяча міська лікарня.

– Прийнято рішення про передачу частини відділень дитячої міської лікарні, які виконували протягом багатьох років функції обласних (мається на увазі гастроентерологічне, офтальмологічне, неврологічне відділення та ЛОР-відділення), у штат Черкаської обласної дитячої лікарні. Загалом 140 ліжок перейдуть у штат обллікарні. У звільнені приміщення міської дитячої лікарні ми плануємо перевести міську дитячу стоматологічну поліклініку, придбавши при цьому обладнання на майже 400 тис. грн.

Палкі медичні дискусії закінчилися підтримкою пропозицій мера і його команди

Палкі медичні дискусії закінчилися підтримкою пропозицій мера і його команди


Реорганізація зачепить і пологові будинки.

– З Пологового будинку №2 в обласну дитячу лікарню буде переміщено перинатальний центр, а з Пологового будинку №1 буде переміщено обласний центр планування сімї і медико-генетична консультація. Таким чином у першому пологовому будинку звільняється майже цілий поверх. Тому ми вирішили створити єдиний міський пологовий будинок шляхом злиття двох для того, щоб повністю забезпечити функцію виконання діяльності акушерських ліжок. Після реорганізації шляхом створення одного єдиного закладу ми виходимо на наступний рівень забезпечення акушерськими ліжками – 200 на все місто. Також в перший пологовий будинок перемістимо гінекологічний корпус. На місці гінекологічного корпусу (це чотирьохповерхова нова будівля медичного спрямування) ми плануємо розмістити Другу черкаську міську лікарню у її майже теперішньому складі: у складі кардіологічного, неврологічного і терапевтичного відділень, здійснивши при цьому ряд реорганізацій. Які саме? 20 ліжок з 50-ти за зверненням обласної лікарні ми передаємо для створення обласного кардіологічного відділення. Для власних потреб залишаємо 30 ліжок. Окрім того, на базі терапевтичного відділення, де зараз розгорнуті 10 ліжок сестринського догляду, ми плануємо створити повноцінне відділення паліативної допомоги, яке буде повністю виконувати функцію Хоспісу.

Міська інфекційна лікарня.

– Згідно рішення сесії міської ради вона буде реорганізована в комунальне некомерційне підприємство. Окрім цього, буде внутрішня реорганізація у межах існуючого ліжкового фонду.

Дитяча міська лікарня.

– Вона збереже своє функціонування у складі 150 ліжок, що дозволить нам відкрити власне реанімаційне відділення на базі тих відділень реанімації інтенсивної терапії, які переїдуть у обласну дитячу лікарню. Колись ми передавали все обладнання в обласний бюджет, а воно було здане в оренду. Зараз для обласної дитячої лікарні закуповується нове обладнання, а ми будемо користуватися тим, яке у нас залишається.

Реорганізація стоматполіклінік.

– Черкаські поліклініки №1,2 будуть переведені на повний госпрозрахунок з відшкодуванням вартості втрат для пільгових категорій населення. У нас є в стоматполіклініці №1 протезне відділення, яке знаходиться на госпрозрахунку і куди ми відшкодовуємо для пільгових категорій кошти, щоб цю послугу вони отримували безкоштовно. В першому півріччі економісти стоматологічних поліклінік обрахують вартість усіх послуг, які вони можуть надавати і після цього ситуація буде наступна: порахуємо контингент пільгових людей, які там обслуговують, визначимо скільки нам потрібно коштів їм відшкодовувати на стоматологічну допомогу і таким чином плануємо перейти на госпрозрахунок. Це пов’язано з тим, що у нас одна третина населення - 70 тисяч обслуговується у обласній стоматполіклініці. Ця поліклініці має певні проблеми з бюджетом, тому вона ставить питання про те, щоб місто забрало своє населення для обслуговування. Безумовно, серед тих клієнтів поліклініки не всі пільговики. Тож інші матимуть можливість отримувати стоматологічну допомогу за власний рахунок. Ми ж виходимо з того, що повинні забезпечувати надання невідкладної стоматологічної допомоги, а також планової, але виключно для пільгової категорії населення, як це і передбачено.

РОЦ «Астра».

– Згідно певного наказу, виданого управлінням охорони здоров’я ОДА, цей заклад вже 20 років як має право на госпрозрахунок. Цей заклад заробляє щороку в межах до мільйона гривень від надання платних послуг. Це більше 80% їхніх надходжень. Тому ми вирішили більше розширити їхню можливість щодо функціонування не лише як реабілітаційного та оздоровчого центру, а й як центру надання таких послуг як сауни, ванни,  басейни. Кількість відвідувачів цього центру становить 41 тисячу пацієнтів. Коли подивитися контингент – то це абсолютні пільговики. Виникає питання: або платять пільговики, або в них ще існує інший контингент клієнтів…

реклама

Коментарі  

 
+8 #4 Краса 05.02.2011 15:47
розвалят медицину, скоро и полечиться не будет где.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 жужа 04.02.2011 22:34
Команда Одарича сформована за принципом паханату. Рішення приймаються ним особисто, решта команди має забезпечити їх БЕЗУМОВНЕ виконання. Одарич навчився ламати людей і Стадник - яскравий приклад глумління над професійною і людською гідністю. Практично всі депутати -вільні демократи - підлеглі Одарича або фінансово залежні від нього люди, нездатні на самостійне голосування. Тому рішення, які приймає мерська більшість, жалюгідні та протилюдяні..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #2 Smila 04.02.2011 22:13
Відділ освіти допомогає Черкаському БЮТ. Коли в Черкаській БЮТ не стало грошей,на оренду, надали помешкання в дитячому садку, коли не вистчає місць в дитячому садку дітям, а БЮТ надали значну територію
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Марсианин 04.02.2011 16:50
Подівіться на цього "начальника управління" - яке щастя випромінюють його лучезарні очі, коли він проголошує диявольську промову про так звану "реорганізацію", навіть Одаричу з Горкуном моторошно..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100