реклама Делікат

lika Сучасний медичний заклад площею 30 тисяч квадратних метрів для надання медичної допомоги дітям Черкащини, а у перспективі – і всього регіону, – так розповідає про обласну дитячу лікарню обласна влада. І обіцяє: проваджувати нові медичні технології в закладі будуть кращі фахівці з усієї України.

– Ми залучатимемо до роботи в обласній дитячій лікарні професорів, відомих вчених, хірургів, які будуть приїздити до нас у лікарню. Ми відвідали усі дитячі обласні медичні заклади України, – розповів начальник Головного управління охорони здоров’я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик. – Можу з упевненістю сказати, що і за об’ємом, і за умовами перебування матері та дитини наша лікарні – це одна із найкращих лікарень України. Що стосується надання спеціалізованої медичної допомоги, то в обласній дитячій лікарні будуть зібрані всі структурні підрозділи, які надаватимуть у повному об’ємі медичну допомогу.

За словами Володимира Брожика, на відкриття Черкаської обласної дитячої лікарні, яке відбудеться у березні, запросять усіх головних лікарів подібних медичних закладів України і фахівців за спеціальностями урології, дитячої хірургії, з питань офтальмології, травматології та ортопедії, щоб вони могли ознайомитися з базою та технічним оснащенням закладу.

– Що стосується кадрового потенціалу: згідно розпорядження голови облдержадміністрації ми оголошуємо конкурс на рівні України на провідні штатні посади. Це посади завідуючих відділень, лікарів-лаборантів, лікарів-рентгенологів, частково дитячих анестезіологів, для того, щоб залучити можливості кадрового потенціалу з різни куточків України, – пояснив Володимир Брожик та роз’яснив, як же забезпечуватимуть приїжджих житлом: По-перше, у нас буде реорганізація дитячих санаторіїв «Пролісок» і «Зміна». Медичні працівники цих закладів перейдуть у штатний розпис обласної дитячої лікарні. Санаторій «Пролісок» ми перепрофілюємо для житла. Найперше це буде житло для лікарів-інтернів, яких ми очікуємо з 1 серпня цього року понад 120 осіб. Також надаватимемо в санаторії тимчасове житло для працівників лікарні. Другий крок – розробляємо проект 16-поверхового будинку у районі 700-річчя. Із 129 квартир, які будуть в цьому будинку, 93 квартири – це однокімнатні і двокімнатні. Поки що не можу сказати, як проходитиме фінансування цього соціального житла.

Між іншим, нещодавно Володимир Брожик брав участь у розподілі студентів у Буковинському державному медичному університеті. У цьому вузі він колись навчався. За словами пана Володимира вже 20 осіб за різними спеціальностями готові приїхати до Черкас на навчання.

Щодо характеристики обласної дитячої лікарні. Вона буде розрахована на 300 ліжок. У структурі закладу буде неонатальний центр на 12 ліжок. За пропозицією новопризначеного «донецького» головного лікаря Черкаської обласної лікарні Сергія Маркова, додатково буде введено ще 5 неонатологічних хірургічних ліжок, яких до цього часу не було в Черкаській області. Їх мета – створити у Черкасах сучасну хірургічну допомогу новонародженим дітям із вродженими вадами розвитку.

Окремо у обласній дитячій лікарні формується відділення урології, яке досі функціонувало у структурі дитячого хірургічного відділення обласної лікарні.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Фігаро 06.02.2011 08:55
Якщо говорити про область, то перевагу матимуть вихідці з Ватутіно. Теж шахтарський край :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 шахтарка 04.02.2011 17:29
що за "Єнакієвого", шановний?) Єнакієво так і буде Єнакієво
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Фокус 04.02.2011 16:47
Не з Донецька?
А з Макіївки,Горлів ки,Єнакієвого МОЖНА?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100