реклама Делікат

У Черкасах судять вінницьких ДАІ-шахраїв

У Черкасах судять вінницьких ДАІ-шахраїв

Cправа, головним фігурантом якої став колишній начальник УДАІ Вінницької області, вже слухається у Черкаському суді. Цей начальник у погонах «погорів» на грошах, які брала одна приватна структура за нібито проведення техоглядів. Про це повідомив на брифінгу, присвяченому підсумкам роботи протягом минулого року прокурор Вінницької  області Олександр Шморгун.

Також незабаром постане перед Фемідою і колишній начальник вінницького МРЕВ, котрий привласнював собі всі платежі, які власники сплачували при реєстрації автомобілів.

Як інформує газета «33 канал», сума привласнених грошей вже перевищила 3 мільйони гривень, щоправда, поки що правоохоронці повністю завершили кримінальну справу, яка стосується лише частини привласнень — 300 тисяч гривень - суми, яку встиг «назбирати» начальник лише за 2009 рік. Розслідування інших епізодів ще триває. Ймовірно, сума може зрости, бо на цій посаді чоловік працював досить тривалий час.

Обвинувачуваний використовував відразу чотири схеми забирання грошей так, щоб держава не відразу збагнула, що її обдурюють. Найперша і найпоширеніша схема має приблизно такий вигляд: людина реєструє автомобіль, сплачує все, що треба. А далі з квитанції знімається копія і під неї реєструється ще кілька автомобілів. Гроші, які мала б отримати держава, у таких випадках йшли до кишені підприємливого начальника.

Друга схема теж досить проста. Колись начальник МРЕВ працював у НДЕКЦ, у нього залишилася інспекторська печатка. Реєструє, скажімо, людина автомобіль, сплачує необхідні платежі. А далі експерт складає висновок про те, що цей автомобіль побував в аварії, має пошкодження. Таким чином вартість транспортного засобу занижується у кілька разів. Відповідно, зменшується сума платежів. Різниця, знову ж таки, у свій гаманець.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Сірко 20.02.2011 18:47
Я не розумію чому мовчать водії Черкащини, хіба в нас на Черкащині керівництво ДАІ чинять менше свавілля чим в Бердянську і на Одищені
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Сірко 19.02.2011 14:39
А що Ви хочети сказати, що сьогодні краще керівництво ДАІ? Я б цього так не сказав. В ДАІ "все идет своим чредом, а точнее какая была такая и есть". Ті ж самі побори,а може і більші, тіж самі завдання керівництво ставить, як із зарплати гроші начальству здавали, так і здають, крім того що кожного дня потрібно здати дань...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Гість 11.02.2011 12:23
За Семанчуком давно в'язниця плаче.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100