реклама Делікат

smmit Покращити систему збору і вивезення сміття від приватних домоволодінь вирішила влада Черкас. Для цього місто за 2,1 млн. грн. закупить 6,2 тис. сміттєвих контейнерів та один спеціалізований автомобіль. За відповідне рішення на сесії міськради проголосували більшість депутатів.

Зазначимо, що спершу була пропозиція виділити більшу кількість коштів на вдвічі більшу кількість контейнерів і два автомобілі (щоб охопити всю територію міста), однак після тривалих дискусій сума витрат і кількість контейнерів та автомобілів зменшилася. Відповідне нововведення зі збору сміття у приватних домоволодіннях поки що називатиметься «пілотним проектом».

– У нас є особливості складування і вивозу сміття з контейнерних майданчиків багатоповерхівок і приватного сектору. Щодо багатоповерхівок, то там все зрозуміло: є контейнерні майданчики і люди знають куди нести сміття. А у приватному секторі ще з минулого сторіччя є проблеми, – зауважила заступник директора департаменту муніципальної інспекції Черкаського міськвиконкому Ольга Швець. – Колишня міська влада привчила черкасців, що живуть у приватному секторі, нести сміття на перехрестя або на газони. Це робилося для того, щоб сміттєзбиральна машина не заїжджала у кожен двір. Але часто сміттєві пакети розривають бродячі тварини, сміття розносить вітер, а влітку воно гниє. Деякі громадяни взагалі несуть сміття у контейнери багатоповерхівок. Ми намагалися зламати ці традиції. Машини «Черкаської служби чистоти» за попередньо оголошеним графіком під’їжджали до кожного двору. Але деякі господарі не хочуть чекати машини, залишають сміття на газоні. Тож і спробуємо розв’язати проблему стихійних звалищ у приватному секторі, встановивши там контейнери. Так, ще треба вирішувати проблеми з вивезенням листя, гілок, габаритних відходів, будівельного сміття. Але з чогось же треба починати!

На думку деяких депутатів при впровадженні нововведення влада може зіткнутися з наступною проблемою: деякі громадяни вирішатьт присвоїти собі контейнери.

– Коли ми запроваджували євро-контейнери у багатоповерхових забудовах, нам теж розповідали, що їх будуть красти. За 2,5 роки роботи з євро-контейнерами вкрали шість штук і два з них ради розваги хтось спустив зі схилу на Митниці, – зауважив міський голова Сергій Одарич. – Однак це винятки. Не треба думати погано про наших громадян в цілому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100