Депутат Черкаської міської ради, директор КП «МІА «Черкаси» Валерій Воротник оприлюднив заяву про припинення виконання обов'язків радника в. о. міського голови на громадських засадах.


Відкритий лист до в. о. мера Черкас Віктора Білоусова з’явився на сайті видання «Антенна». Очевидно, що ця заява є результатом кампанії громадського осуду образливих заяв Воротника в соціальних мережах. З вимогою звільнити депутата з посад у структурах, пов’язаних з міською владою, до в. о. мера Черкас звернулися десятки журналістів та громадських діячів.

Зокрема, у листі Воротника йдеться про те, що, будучи на посаді, він намагався оприлюднювати «оборудки» міського голови у відставці Сергія Одарича, оскільки завжди був до нього в опозиції.

Також він звинувачує інтернет-сайт «Прочерк» та ТРК «ВІККА» в «тролінгу». Валерій Воротник запевняє, що почався «тролінг» після того, як у соцмережі «Фейсбук» він оприлюднив інформацію стосовно фінансування «відставленим» міським головою Сергієм Одаричем «лояльності» певних ЗМІ.

«Метою розгорнутої кампанії стала моя дискредитація та унеможливлення моєї подальшої діяльності в напрямку розслідування корупційних схем, що існували за часів керування містом Одаричем. Але це скоріше питання професійної етики працівників цих медіа, які значно викривлювали та компілювали інформацію, спотворюючи її зміст. Не вважаю за потрібне ані коментувати це, ані позиватися до суду. Бог їм суддя», – зазначає Воротник.

У своєму «цькуванні» він звинувачує відстороненого мера Черкас Сергія Одарича та першого секретаря Національної спілки журналістів України, голову Черкаської обласної організації НСЖУ, співзасновника «Прочерку» Сергія Томіленка. Останньому він «закидає»  відсутність підтримки під час закриття «Антенни». Саму ж НСЖУ вважає такою, що «прислуговує владі».

Насамкінець Воротник запевняє, що, будучи на посаді, не користувався жодними преференціями, що могли би бути в радника.

Натомість перший секретар Національної спілки журналістів України, голова Черкаської обласної організації НСЖУ, керівник інтернет-ресурсу «Прочерк» Сергій Томіленко схвалює намір Воротника більше не виконувати обов’язки радника міського голови. Однак він вважає, що цього недостатньо, оскільки, очолюючи муніципальне інформагентство, Валерій Воротник зловживатиме своїм впливом на місцевий інформаційний простір.

– У Валерія Воротника є дивовижна здатність розцінювати будь-які кроки журналістів як політтехнологічні речі. За будь-якими коментарями, що суперечать його поглядам, та порушеними темами він вбачає політичних замовників або штаби. Зрозуміло, що Воротник, який активно залучався до роботи в штаби різних сумнівних політичних персонажів, судить про всіх колег, як про себе, – вважає Сергій Антонович.

Дивними Сергій Томіленко вважає і звинувачення Воротника щодо того, що Спілка журналістів «прислуговує владі» і не захищає журналістів, зокрема, ніколи не приходила на допомогу його медіа-проекту «Антенна».

– Незважаючи на неоднозначність сприйняття контенту «Антенни» серед колег, обласна спілка журналістів неодноразово заявляла про підтримку права на мовлення телеканалу «Антенна», публічно засуджувала дії влади, яка фактично «вичавила» телеканал «Антенна» з ефіру. Водночас дивно вимагати від громадської організації відновлення справедливості у випадках, коли влада грубо і цинічно порушує права журналістів та ЗМІ, – запевняє він.

На переконання Сергія Томіленка, предметом нинішньої дискусії є не політична діяльність відстороненого мера, не погляди та дії черкаських журналістів, а право особи, наділеної владними повноваженнями, лаятися та грубо ображати черкащан.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100