Працівники Міндоходів Черкащини встановили факт кримінального правопорушення щодо ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, яке вчинили посадові особи товариства, що спеціалізується на гуртовій торгівлі зерном.

За словами заступника начальника-начальника слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Черкаській області Сергія Вінніка, посадовці товариства продали понад 6 тис. тонн кукурудзи, проте не забезпечили нарахування та сплату до бюджету податків з такого продажу.

Використання протизаконної оборудки надало можливість керівникам товариства ухилитися від сплати податків на загальну суму понад 2 мільйони 820 тисяч гривень, інформують у прес-службі Міндоходів області.

Встановлений факт вчиненого порушення підтвердили і висновки судово-економічної експертизи.

Відповідно до Кримінального процесуального кодексу України матеріали перевірки внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією кримінального правопорушення за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах). Триває досудове розслідування.

Сергій Віннік наголосив, що боротьба із правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску залишається важливою функцією Міністерства доходів і зборів України та його територіальних підрозділів.

– Ми усіляко підтримуємо сумлінних платників, надаємо допомогу тим, хто цього потребує та викриваємо тих, хто порушує законодавство, адже останні завдають неабиякої шкоди бюджетному процесу, ускладнюють життя добросовісним громадянам та бізнесу. Наразі підприємцям варто враховувати дві прості речі: вести бізнес поза законом – невигідно і кожен порушник за свої діяння невідворотно відповідатиме перед законом, – відзначив він.

Так, за січень-травень у сфері оподаткування на Черкащині виявлено 61 кримінальне правопорушення,зокрема 42 з категорії «тяжких» та «особливо тяжких», або 68,3%. За ознаками ухилення від сплати податків слідчими підрозділами Міндоходів розпочато 44 кримінальних провадження, з них 31 – в особливо великих розмірах. Загальна сума нанесених державі збитків за такими кримінальними правопорушеннями становить 127,1 млн. гривень. З початку року відшкодовано збитків бюджету держави в сумі 4,5 млн гривень.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100