реклама

реклама

До 200-річчя Кобзаря в Черкасах відремонтують драмтеатр імені Тараса Шевченка. Приміщення внесено у перелік об'єктів, що підлягають реконструкції до ювілейної дати народження поета. Гроші на роботи в сумі 5 млн. гривень виділили з фонду розвитку Черкащини, повідомляє Gazeta.ua.

Загалом на капітальний ремонт необхідно 40 млн. гривень. Тому на решту фінансування чекають від держави. За півстолітнє існування Черкаського драматичного театру в приміщенні лише проводили невеликі косметичні ремонти.

"Вже розпочалося повне технічне обстеження усієї будівлі. Копаються шурфи, вивчається фундамент, беруться зразки конструкцій, перекриття. Разом з проектантами працюють представники теплокомуненерго, водоканалу, зв'язку. Перевіряють мережі і комунікації. Перевірять усе ретельно", – розповів директор Володимир Осипов.

Наскільки майбутній ремонт буде масштабним, каже він, можна судити навіть по тому, що 80% труб водозабезпечення і каналізації треба замінити. За планами, організаційні і підготовчі роботи до великої реконструкції розпочнуть на початку червня. Тому репертуар театру складено лише до кінця травня.

"Водночас з ремонтними роботами ми оголосили конкурс проектів на благоустрій прилеглої території. Якщо все буде добре, то оновлений театр відкриється в кінці цього року. Сподіваємося, що міська влада теж не стоятиме осторонь підготовки до урочистостей і вирішить питання по котловану. Його міські будівельники вирили на території скверу з фонтаном, що за драмтеатром. Обнесли парканом і досі нічого не будують", - зазначив Осипов.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100