реклама Делікат

Незважаючи на попередження рятувальників про погіршення «льодової ситуації» через відлигу, зокрема, зменшення товщини криги, рибалки заради сумнівного задоволення спіймати кілька рибин продовжують ризикувати життям і виходять на непевну кригу. Чергова трагедія мало не сталася 9 лютого на Дніпрі, у районі річкового порту Черкас.

О 13-40 до оперативно-диспетчерської служби Управління МНС надійшла інформація про те, що у районі річкового порту Черкас від берега відірвало крижину, на якій перебувають троє рибалок.

На місце одразу було направлено водолазну групу аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління МНС області, а також співробітників Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби.

Обстановка вимагала рішучих та невідкладних дій. Відірвана крижина дрейфувала за течією, постійно віддаляючись. А невдовзі була на відстані близько 100 метрів від берега. Втрачаючи шматки криги, вона постійно зменшувалася. На ній перебували двоє чоловіків 1946 та 1939 років народження. Третя рибалка, 84-х річна жінка, провалилася у воду і з останніх сил трималася за край крижини.

Людей, які могли щохвилини загинути, було врятовано за допомогою рятувального катера на повітряній подушці «Пегас». Він за лічені хвилини доставив рятувальників до замерзлих та мокрих рибалок, а згодом евакуював їх до карет швидкої допомоги, які чекали потерпілих на березі.

Після порятунку жінку із діагнозом переохолодження було госпіталізовано до реанімаційного відділення 3-ої міської лікарні. Чоловіки після медичного обстеження від госпіталізації відмовилися.

На місці події працювала оперативна група управління МНС області, рятувальне відділення Черкаської міської комунальної аварійно-рятувальної служби та дві карети швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба МНС України в області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100