реклама

реклама

На території Соборного парку (колишнього Першотравневого) біля Свято-Михайлівського собору у Черкасах, 9 лютого, літня жінка, що прямувала до храму, помітила на ґрунтовій стежці кілька сріблястих капель. Побоюючись, що це ртуть, жінка повідомила про свою знахідку служителів храму, а ті за телефоном «101» одразу звернулися до рятувальників Управління МНС в області. Рятувальники виявили на території до 9 кг ртуті.

На місце події було одразу направлено групу радіаційного, хімічного і біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС України в Черкаській області. Фахівці МНС, які ретельно обстежили територію, ідентифікували речовину як ртуть. До того ж під час обстеження рятувальники виявили ще два осередки розливу небезпечної хімічної речовини. Загалом площа забрудненої території склала 50 кв м. За оцінками фахівців, в парку загалом було розлито до 9 кг ртуті. Для проведення демеркуризації цієї прощі фахівцям МНС довелось зняти кілька сантиметровий шар забрудненого ґрунту загальною вагою 135 кг Зібрану землю, а також небезпечний метал для подальшої їх утилізації передано до Черкаського регіонального центру поводження з небезпечними відходами.

Після проведеної демеркуризації місцевості, на місці події було зроблено аналіз забруднення повітря. Наявності понад граничнодопустимої концентрації шкідливих речовин в повітрі не виявлено. На місці події також працювали фахівці УСБУ та УМВС.

Про це повідомляє прес-служба МНС України в області.

реклама

Коментарі  

 
+4 #2 гонта 11.02.2011 13:36
Це ж скільки потрібно було перебити градусніків, щоб зібрати 9 кг ртуті! А якщо цей метал не з побутових товарів, то питання дуже велике до багатьох служб і не тільки до Матвєєва. Бо завтра звинуватять патріотів в теракті проти московської церкви. І чи не належить цей метал самим "правоохоронцям"?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Anna 10.02.2011 22:24
А де були екологи? Чи пораховані працівниками екологічної інспекції збитки завдані державі внаслідок забруднення земель? Чи Матвєєв так зайнятий боротьбою за крісло, що забув про основні обовязки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100