Четвертий етап Національних змагань з автомобільного слалому, що минулої суботи проходив в Каневі, став наймасовішим за всі попередні етапи.

Участь в ньому взяло тридцять екіпажів, серед яких і шість машин із Києва. Тож канівчанам було на що дивитися, тим паче, що перегони відбувалися в самісінькому центрі міста і співпали із святкуванням дня молоді. До того ж у Каневі, як і в попередніх містах, де вже проходили етапи, таких масштабних перегонів ще ніколи не було, запевняють організатори змагань.


– Ми вдячні організаторам перегонів, що Канів потрапив до тих міст, де проходять Національні змагання з автомобільного слалому. Це для нас приємний дебют, – каже заступник міського голови Канева Анатолій Леонтьєв.

Організатор змагань Андрій Яроменко зазначає, що для кожного міста готують нову значно складнішу та заплутанішу слаломну фігуру.

– Скажімо, у Черкасах була довга й швидкісна траса, а у Смілі – затиснута, – розповідає Андрій. – У Каневі також непроста фігура, однак, як на мене, легка для запам’ятовування. Тобто кожен етап – по-своєму унікальний.

Та якою б не була фігура, основний критерії перегонів – швидкість. А також враховується «чистота» проїзду, іншими словами, чи не збив учасник розставлені по периметру фішки (за кожну збиту фішку до загального часу учаснику приплюсовують ще чотири секунди).

– Якщо учасник збив більше трьох фішок він взагалі знімається із заїзду. Така ж доля чекає й на тих, хто неправильно проїздить фігуру.

Варто зауважити, що майже рекордним канівський етап став і за кількістю учасниць-жінок. Якщо на попередніх етапах у жіночих заліках було лише три представниці прекрасної половини, то в Каневі змагалося сім автівок, якими кермували молоді дівчата.


Канів на перегонах представляв Ярослав Перевісла.

– До змагань долучився на попередньому етапі, що проходив у Чигирині. Але тоді я їздив на братовій машині, а вже у рідному місті змагатимуся на своєму «Сіаті», – каже юнак.

Організатор Андрій Яроменко зазначає, що виграти на таких перегонах можна на будь-якій машині.

– Кожен може приїхати на своєму авто та перевірити навички водіння. У слаломі не потрібна якась особлива підготовка, – запевняє Андрій.


Наступний етап Національних змагань – на День Незалежності в Золотоноші.

Нагадаємо, Національні змагання з автомобільного слалому організовані автомобільним клубом «Черкаси» і присвячені 60-ій річниці заснування Черкаської області. Попереду ще етапи в Золотоноші, Корсунь-Шевченківському та в Умані. Фінал у Черкасах – 16 листопада.

– З кожним новим етапом учасників стає дедалі більше і це нас дуже радує, – каже Андрій Яроменко. – Ще два роки тому на Черкащині взагалі не знали, що таке автослалом, а нині багато охочих долучатися до наших змагань.

Призові місця четвертого етапу розподілилися так:

- у категорії «передній привід» переміг киянин Юрій Івахно.

- у категорії «задній привід» – черкащанин Максим Сініченко.

- у категорії «повний привід» – Влад Горбенко на автомобілі «Субару»

- у жіночих заїздах перемогу здобула киянка Олеся Шинкаренко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100