Співробітники оперативного управління Головного управління Міндоходів у Черкаській області припинили діяльність групи осіб – організаторів «конвертаційного центру». Як виявилось, вказаний центр здійснював пособництво в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

Перевіркою встановлено, що в 2012-2013 рр. зазначені особи створили з метою незаконної конвертації грошових коштів ряд фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, через які, власне, й здійснювали конвертацію грошових коштів для підприємств Черкаської області та інших регіонів України. За даними оперативного управління Міндоходів в області, загальний обіг проконвертованих махінаторами коштів за вказаний період склав близько 16 млн гривень.

Під час проведення оперативних та слідчих заходів здійснено ряд обшуків за адресами офісних приміщень, проживання учасників «конверту», під час яких виявлено та вилучено документи первинного бухгалтерського і податкового обліку, що підтверджують факти конвертації коштів у готівку, нотатки, пов’язані із схемою діяльності конвертаційного центру, комп’ютерну техніку, яка використовувалась для виготовлення документів та ведення бухгалтерського обліку суб’єктів господарювання-учасників «конвертаційного центру», печатки підприємств та готівкові кошти, які були підготовлені для передачі «клієнтам» центру.

Наразі триває комплекс подальших оперативних та слідчих дій, направлених на притягнення осіб, які скоїли злочин, до відповідальності, а також відшкодування заподіяних державі збитків, інформують у прес-службі Головного управління Міндоходів області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100