реклама

реклама

На сьогодні у Черкасах проінвентаризовано близько 50% зелених насаджень, зокрема уже взяті на баланс міськвиконкому дерева на 28 вулицях, у сквері «Надія», скверах С. Смірнова, Карбишева та на території ландшафтного насадження сосни. Програма технічної інвентаризації зелених насаджень у м. Черкаси діє із 2008 року, закінчити її планують 2013 року.

– Раніше зелені насадження не були ні в кого на балансі, ніхто не відповідав за їх цілісність, – зазначає міський голова Сергій Одарич. – Інвентаризацію впровадили для того, аби при самовільному знесенні дерев була змога довести, що це дерево тут росло і вимагати за нього відшкодування. Адже разом із інвентаризацією встановлюється і балансова вартість кожного зеленого насадження.

Проведена інвентаризація зелених насаджень по бульвару Шевченка, вулицях Смілянській, Хрещатик, Котовського, Франка, Енгельса, Пушкіна, Університетській, Крилова, Красіна, Пролетарській, Можайського, Дахнівській, Сумгаїтській, А. Корольова, Руставі, Якубовського, Ярославській, Гайдара, просп. Хіміків та на території ландшафтного насадження сосни в мікрорайоні «Соснівка» від залізниці до вул. Геронимівська вздовж вул. Дахнівська та схилів Дніпра.

Балансова ватірсть проінвентаризованих зелених насаджень становить близько 170 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба МВК.

Довідка:

Інвентаризація включає в себе визначення загальної площі, зайнятої об’єктами зеленого господарства, визначення кількості дерев і чагарників за видами насаджень, породами, віком, діаметром на висоті 1,3 м стовбурів дерев та стану їхнього утримання, визначення вартості об’єкта, складання паспорту інвентаризації зелених насаджень ( в т.ч. інвентаризаційний план, робочий щоденник зелених насаджень, план-аналіз ситуації, розрахунок балансової вартості зелених насаджень).

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Санитар 14.02.2011 14:30
Если начали рахувать дерева...значит не будет у нас и деревьев :cry:
Ведь когда взялись за дороги их уже не осталось, есть только напрямки руху. Позорище!!! На главной улице (б-р Шевченко) можно только на тачанке или на тракторе проехать!
СПАСИБО Одаричу...ну и Тулубу тоже...ведь уже год как грозится "выбитыми" у друга Министра финансов 200 миллиардами все дороги отремонтировать :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 гонта 11.02.2011 19:15
Хто це до такого додумався, щоб інвентаризувати живий рослинний світ? Може ще птахів, собак,котів на баланс візьмете?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1 воля 11.02.2011 15:08
Краще б рахували ями на дорогах, дуже цікаво скільки квадратних метрів необхідно відремонтувати, а то в місті все рахують вулицями, кришталевими фігурами, феєрверками, ялинками, цікавий Черкаський стандарт
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100