реклама

реклама

Міліція знайшла шибайголів, що залишили без комунальних благ мешканців семи багатоповерхівок, перекривши газовий вентель. Унаслідок цього мешканці будинків провели цілу добу без газу. Як з’ясувалося, диверсію влаштували колишні працівники ВАТ «Черкасигаз». Таким чином вони хотіли помститися за звільнення з роботи.

Двох працівників ВАТ «Черкасигаз» було звільнено з роботи через те, що вони з’явились на робочому місці в стані алкогольного сп’яніння. Вирішивши «залити» горе чаркою оковитої, колишні співробітники, до яких приєднався ще один їхній товариш, зібрались за одним столом. Застілля тривало до 23.00 та вчасно додому жоден із чоловіків в той вечір не потрапив. Не дочекавшись маршрутки, друзі «попрямувало» вперед до нових пригод та вражень, які чекали буквально за рогом.

Будучи добряче на підпитку, тріо «месників» вирішили помститись своєму кривднику, а саме ВАТ «Черкасигаз» за те, як несправедливо з ними вчинили. Та «помста» була обрана своєрідна – перекриття вентилів подачі газу. Йшовши повз двори будинків міста, майстри своєї справи викручували вентилі, що зробили у 7 будинках обласного центру.

Як повідомив начальник Соснівського РВ УМВС України в Черкаській області полковник міліції Станіслав Видра: «Жителі будинків, які постраждали від «маршруту месників», одразу ж звернулись до чергової частини Соснівського та Придніпровського райвідділів міліції та до працівників ВАТ «Черкасигаз». Міліціянти одразу ж виїхали на місце скоєння злочину та зафіксували неполадки».

Мешканці були вкрай не задоволені, стурбовані та налякані небаченим до цього часу безчинством, бодай один неправильний рух і будинок міг з легкістю злетіти у повітря. Поставлена задача була вкрай важливою: працівники газової служби мали повернути газопостачання у постраждалі будинки, міліціонерам дісталась також відповідальна місія – знайти і покарати негідників, які насмілились провернути таку «операцію». Шляхом скерованої та злагодженої роботи газовиків та працівників міліції, вдалося за лічені години повернути газопостачання.

Слідчо-оперативна група разом з кінологом ретельно оглянула кожен пункт в цьому «газовому» маршруті, почали опрацьовуватись версії, вартові правопорядку зафіксували всі дані. В справі була одна особливість, яка згодом допомогла розкрити цей зухвалий злочин: вентиля були закручені професійно, тому пересічний громадянин не міг цього зробити, коло підозрюваних звузилось до працівників газової служби. Міліціянти зв’язались з ВАТ «Черкасигаз» із проханням надати відомості про проживання в районі скоєння злочину колишніх або нинішніх співробітників. Ця версія правоохоронців увінчалась успіхом, напередодні двох співробітників із скандалом вигнали за пиятику.

Троє оперативників негайно ж виїхали за місцем проживання підозрюваних. Як зазначив один із оперуповноважених Придніпровського райвідділу міліції В’ячеслав Вишневський: «Зловмисники при затриманні не чинили опору, повністю зізнались у скоєному. А на питання навіщо вони скоїли таке безчинство – тільки понизували плечима і говорили, що не знають як це навіть сталось, бо перебували у стані алкогольного сп’яніння і не контролювали свої дії».

Такий протиправний вчинок законодавством нашої держави визначено, як хуліганство – грубе порушення громадського порядку із мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом та карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

Про це повідомляє відділ звязків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+4 #3 Україна 13.02.2011 21:57
Аж дивно, як це правоохоронці не знайшли винних з числа "Волі" чи "Свободи"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 ОБЗТ 12.02.2011 16:30
"мешканці будинків провели цілу добу без газу. "

"вдалося за лічені години повернути газопостачання."

То година чи доба?? хто бреше? Черкасигаз, Прочерк чи Міліціянти???
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 9999 12.02.2011 08:43
Ура!!!Какой пафос!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100