Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб узяв участь у засіданні Наглядової ради Дніпропетровського гірничого університету, яку він очолює близько 10 років.

Учасники зібрання обговорили підсумки роботи навчального закладу протягом 2012-2013 навчальних років та його науково-інноваційну й міжнародну діяльність.

Сьогодні університет є визнаним науково-освітнім центром у вирішенні проблем паливно-енергетичного та гірничо-металургійного комплексів України за участі національного та міжнародного бізнесу.

Починаючи з минулого року, за участі науковців університету і НАН України здійснюється Програма виконання перспективних технологічних проектів для компанії ДТЕК (найбільшої приватної вертикально-інтегрованої енергетичної компанії України, створеної у 2005 році). Серед основних напрямів роботи – формування вітчизняних наукових рішень і технологій у сферах прогнозування стану гірських порід, використання низькопотенційних джерел тепла шахт, отримання додаткових джерел енергії, удосконалення технологічного процесу видобутку тощо. Особлива увага приділяється питанням екології, ефективності виробництва та промислової безпеки.

Завядки тісній злагодженій співпраці між Сергієм Тулубом та університетом склалися дружні партнерські стосунки. Керівник області підтримує нові проекти та досягнення навчального закладу, цікавиться життям творчої молоді, інформує прес-служба Черкаської ОДА. Зокрема, задля поліпшення умов навчання за його сприяння тут оснащено предметні аудиторії та комп’ютерні класи. На переконання Сергія Борисовича, «підтримка науково-інноваційної та міжнародної діяльності провідних ВНЗ – передумова розвитку суспільства».

Саме в Національному гірничому університеті 2001 року очільник Черкащини захистив свою докторську дисертацію у галузі науки «Шахтне та підземне будівництво».

Довідка

Національний гірничий університет – один з провідних державних вищих технічних навчальних закладів України, заснований 1899 року. Динамічний розвиток навчального закладу сприяв становленню інженерної освіти та наукових шкіл світового рівня з гірництва, металургії, машинобудування, геології, хімії, енергетики та інформаційних технологій.

В університеті створено Науково-освітній центр «Стійкість геотехнічних систем: процеси, явища, ризики» як грант Фонду цивільних досліджень і розвитку США (CRDF) – перший пілотний проект в Україні. Очолює навчальний заклад академік НАН України Геннадій Півняк.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100