Минулими вихідними на Черкащині поблизу села Руська Поляна молоді літератори зібралися на Першу літературну школу-табір «Калавурня», пише видання «Сіль».


Під час заходу письменники жили в наметах та брали участь у майстер-класах.

– Літтабір «Калавурня» називається так, тому що ми перебуваємо в урочищі Калавурня, яке походить від слова «караул», яке згодом люди змінили на «калавур», тому й Калавурня. Це народна назва місцевості, – розповідає одна з організаторок літшколи Оксана Ланська.


За її словами, на захід приїхали письменники не лише з Черкас, а й з інших міст, зокрема з Києва, Миколаєва, Лубен.

– Це обмін досвідом, творчістю, можливість показати себе і подивитися на інших. Це і школа водночас, тому що видатні письменники сучасності, які мають великий досвід літературної діяльності, мають змогу передати його молоді, – переконана Оксана Ланська.

Під час майстер-класів про літературний менеджмент і написання поезії для задоволенням розповідав письменник Сергій Пантюк, лауреатка конкурсу «Коронація слова» Світлана Горбань розкривала секрети, як написати цікаву і неповторну прозу, а голова Черкаської обласної організації НСПУ Валентина Коваленко – як написати гарну любовну лірику. Поетеса Вікторія Осташ ділилася досвідом редагування поезії на прикладі своїх творів. Сергій Пантюк розповів, як скласти вірш, який зацікавить дитину, і вона його неодмінно вивчить напам’ять, і навіть запропонував усім спробувати скласти такий вірш.


Крім участі в майстер-класах і творчих студіях, учасники мали змогу поспілкуватися один з одним. У відборі на школу-табір зовсім не було вікових обмежень, тож дорослі літератори, молоді і зовсім юні (12-13 років) могли спілкуватися і обмінюватися досвідом.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100