реклама

реклама

Попри застереження про очікуване значне погіршення погодних умов, багато черкаських рибалок пішло на риболовлю наприкінці тижня.
12 лютого о 18-30 до оперативно-координаційного центру обласного Управління МНС надійшла інформація про те, що на Дніпрі, за 8 кілометрів від Черкас, на мілину сіли два рибальських човни, в яких загалом знаходилося 5 рибалок. Про це інформує УМНС в Черкаській області.

 
фото - У МНС у Черкаській області

фото - У МНС у Черкаській області


На пошуки та допомогу було направлено групу співробітників водолазної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення, проте, кількагодинні пошуки потерпілих, в темряві за складних погодних умов сильного вітру та високих хвиль, обмеження через хуртовину видимості успіху не мали. Тим часом, близько 22 години, двоє рибалок на катері зуміли самостійно дістатися дамби, звідки вони були евакуйовані. Троє інших, що залишилися у другому човні, зуміли перебратися на острів «Дубова круча», де розбили  тимчасовий табір та розвели багаття.
porya2 У зв'язку з різким погіршенням погодних умов в районі події, посилення вітру до 20 метрів на секунду, зниження температури повітря до 9 градусів морозу, висоту хвиль більше 1 метру та значним ризиком для життя рятувальників, рятувальні роботи було призупинено до 5 години ранку неділі. Водночас, із потерпілими постійно підтримувався мобільний зв'язок під час якого з ними спілкувалися медики, психологи та оперативний штаб управління МНС.
На світанку 13 лютого рятувальні роботи силами Черкаської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби, Черкаського міського управління та аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС було відновлено.
О 7-30 рибалок знайшли та на катері на повітряній подушці «Пегас» доставили до берега. Після медичного огляду та спілкування із психологами УМНС потерпілі, стан здоров'я яких оцінено як задовільний, були доставлені додому.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100