ditu Черкаська міська дитяча лікарня отримала статус “Лікарня доброзичлива до дитини”. Таке рішення днями ухвалила комісія незалежних експертів у складі представників методично-організаційного моніторингового центру Національної дитячої спеціалізованої лікарні (НДСЛ) “ОХМАТДИТ”. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

 Експерти познайомилися з підрозділами лікарні, організацією роботи з надання медичної допомоги дітям у місті Черкаси. Комісія відзначила успіхи у впровадженні в практику всіх відділень лікарні сучасних принципів грудного вигодовування, передбачених Програмою підтримки грудного вигодовування дітей в Україні. У палатах створено належні умови, наближені до домашніх щодо спільного перебування матері та дитини. У відділеннях лікарні підтримується оптимальний температурний режим для дітей раннього віку.

Матеріали оцінки з висновком про присвоєння Черкаській міській дитячій лікарні статусу “Лікарня доброзичлива до дитини” передані в моніторинговий Центр для остаточного прийняття рішення.

“У результаті перевірки закладу їх загальний показник, враховуючи 12 принципів підтримки грудного вигодовування, становить 90,5%”, – повідомила завідувач методично-організаційно моніторингового центру НДСЛ «ОХМАТДИТ» Лідія Романенко.

За словами головного лікаря Черкаської міської дитячої лікарні Володимира Борисенка, мета закладу – створення комфортних умов для перебування дитини та членів її родини, мінімізація медичних втручань та забезпечення доброзичливої атмосфери при наданні медичних послуг на скільки це можливо. Відтак колектив намагається надати медичну допомогу дитині, забезпечуючи гармонійний розвиток майбутніх поколінь.

Як зазначила завідувачка Черкаського регіонального методично-організаційного моніторингового центру, який діє на базі “Черкаської обласної лікарні Черкаської обласної ради” Ірина Бойченко, на Черкащині вже близько 13 медичних установ, які акредитувалась на це високе звання. Серед них — Черкаська обласна лікарня, Черкаський міський пологовий будинок “Центр матері та дитини”, Уманська, Смілянська, Черкаська, Канівська, Звенигородська центральні районні лікарні тощо.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100