На сьогодні в цехах ПАТ «Азот» триває капітальний ремонт. Про його перебіг йдеться на офіційному сайті підприємства.

 Після проведення капітального ремонту агрегату №1 аміачного виробництва (цех А-3) і запуску його в роботу, тут зупинено на капітальний ремонт агрегат №2.

azot

– Сподіваємося, що замінивши проблемні петлі котла-утилізатора, ми убезпечимо агрегат від позапланових зупинок. Ретельна діагностика обладнання, ремонт проблемних місць дозволять стабільно, безаварійно працювати в майбутньому, – впевнений технічний директор підприємства Віктор Олійниченко. 
Після проведення капремонту агрегату №2 і запуску його в роботу, першу продукцію тут планують одержати у заплановані терміни – 23 липня. У капітальний ремонт і модернізацію цеху планується цього року вкласти щонайменше 16 мільйонів гривень.

– Нині зі впевненістю можна сказати, що торішні капіталовкладення виправдовують себе, адже робота цеху А-3 вирізняється цього року стабільністю, перевиконанням планових показників з виробництва продукції та значною економією енергоресурсів, – говорить Віктор Олійниченко. 
За словами начальника цеху А-3 Олександра Кольби, на сьогодні підприємство працює над здешевленням виробництва за рахунок зменшення енерговитрат, матеріалів, утилізації відходів.

– Всього, що для цього зроблено – не перелічити. Дуже хороший ефект дали заходи, які ми впровадили під час торішнього капремонту. Зокрема, нам замінили на новий регенератор розчину аМДЕА на одному з наших агрегатів. Новий апарат з нержавіючої сталі не дає пропусків розчину. Замінено й сам розчин на більш сучасніший та економічніший – активований метилдіетаноламін. Він практично не розкладається, з нього не потрібно кожних два тижні виводити смолу, а це дуже трудомісткий та ще до того ж і дороговартісний процес, – говорить Олександр Кольба.
Наступного року в цеху хочуть допрацювати внутрішнє облаштування нового регенератора та абсорбера, що покращить економічні показники очистки газу. Планують також капітально відремонтувати інший агрегат і замінити на ньому розчин. Крім того, цех має необхідність у встановленні ще одного додаткового компресора повітря, який вмикатиметься влітку, коли для виробництва на повних потужностях бракує повітря.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100