реклама

реклама

 – Два поверхи готелю віддані під «соціальне» житло для студентів, які платили за кімнату 30 гривень на добу, а тепер вони на вулиці. Один із мешканців вийшов із номера в капцях винести сміття, а назад його не впустили. Йому довелося бігти в апеляційний суд брати дозвіл, щоб його впустили під наглядом працівників суду забрати свої речі. Люди обурені таким ставленням, – розповідають адміністратори готелю «Росава» Ірина Хряпак та Світлана Трусова.

Фото з газети "Вечірні Черкаси"

Фото з газети "Вечірні Черкаси"

У готелі працює близько 30 осіб. Усі вони кілька днів поспіль приходять під стіни колишнього готелю. Просять у нових орендарів будівлі єдине: забрати власні речі та документи. У приміщенні залишилися трудові книжки працівників, а адміністрація досі не може розрахувати людей, які там проживали, та подати податкову звітність, пише газета «Вечірні Черкаси».

Ще 1992 року Верховна Рада України прийняла постанову, згідно з якою усе майно громадських організацій колишнього Радянського Союзу є державною власністю.

– Кілька років тому це питання активізувалося, адже по Україні було незаконно відчужено ряд об'єктів профспілкового майна, – роз'яснює перший заступник начальника регіонального відділення Фонду держмайна Віктор Плаха. – Приміщення «Росави» належало ПАТ «Укрпрофтур», однак адміністрація використовувала його не за призначенням – здавала в оренду приватним структурам, а гроші від цієї діяльності до бюджету не надходили. Тому прокуратура звернулася до суду, аби визнати це приміщення державною власністю. Врешті суди були виграні.

У фонді держмайна зізнаються: було чимало охочих узяти в оренду частину приміщень «Росави», однак на всю будівлю претендував лише апеляційний суд Черкаської області. Оскільки це державна структура, а приміщення готелю тепер – державне майно, і прийняли рішення віддати готель апеляційному суду.

Новосели кажуть – будівля якраз забезпечує їхню потребу у приміщеннях. Як вже повідомляв «Прочерк», зараз апеляційний суд знаходиться в приміщенні, що в десять разів менше від потреби.

У суді констатують: будівля, яка їм дістається, перебуває у досить плачевному стані – тече дах, є проблеми з каналізацією. Нові власники націлені на реконструкцію приміщень, власне через що й не знають, коли переселяться остаточно.

Ставши орендарем готелю, апеляційний суд дав на виселення орендарям та суборендарям один місяць. Ті, хто за цей час не встиг залишити приміщення, отримали ще десять днів. Однак у день виселення з'ясувалося, що попередня адміністрація готелю не попередила постояльців про виселення. Більше того, за проживання у готелі з людей взяли гроші наперед. Тепер ошуканим постояльцям радять шукати правди у міліції.

Довідка. Готель «Росава» – двозірковий готель у центрі Черкас. Збудований у 1990 році. Готель має 162 номери на 311 осіб. У будівлі розташувалися власний ресторан «Росава» на 3 зали, бар, конференц-зал, пральня, салон краси, перукарня, нічний клуб, більярд, стоматологічний кабінет, інтим-бутік, салон тату, ремонт взуття, бюро подорожей та екскурсій «Турист».

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100