реклама

реклама

«Як стати мільйонером?» Книжки з такою або подібною назвами ми щодня бачимо на розкладках торгівців. Чимало тренерів-консультантів невтомно і з добрим для себе зиском викладають курси для охочих швидко розбагатіти. Певним внеском у скарбничку під назвою «гроші з повітря» часто-густо відзначаються кращі сини й доньки Черкащини. Зокрема в Корсунь-Шевченківському районі…

Найавторитетніший черкаський соціаліст та колишній народний депутат Олексій Малиновський продовжує цикл публікацій, присвячений оточенню голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Борисовича Тулуба,  та людям, які прийшли в область виконувати президентську програму «Назустріч людям»…

Публікуємо матеріал "Як зробити гроші з повітря? Корсунський рецепт".

«Сьогодні поговоримо про колишнього голову райдержадміністрації цього району пана Пустовіта І.Л.

Свого часу він підписав цікаве розпорядження, виявивши щире піклування про мешканців району, надав 16-тьом з них безоплатно державні акти на володіння землею площею 31,7534 га. Це дійство відбулося 17.07.2006 року.

Через брак особистого часу, ще б пак – державна служба! – Іван Лукович не додивився, що серед ним «оземеленних» громадян – його дружина, син, донька, зять, кум та інші особи. Але це до «діла» не підшиєш. Селяни с.Стеблів (на території селищної ради була виділена земля) повідомляли, що новоявлені землевласники не зробили на своїх ділянках навіть першу борону. Через 7 днів усі майже 32 гектари були продані невідомій їм особі. Причому отримала за це весела «кумпанія» землевласників понад 2 мільйони гривень.

З листа в.о. прокурора Черкаської області В.М.Вегери (№06/2-76-07 від 12.06.07) народному депутату України Малиновському О.П.:


…Встановлено, що 23.02.2007 р. прокуратурою Корсунь-Шевченківського району порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Корсунь-Шевченківського районного відділу земельних ресурсів злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, які 17.07. 2006 р. видали державні акти на право приватної власності на землю загальною площею 31,7534 га для ведення особистого селянського господарства…

Повідомляю, що…згідно розпорядження голови Корсунь-Шевченківської РДА № 384 від 03.12.2004 р. були виділені земельні ділянки під заліснення, на підставі якого за бюджетні кошти району виготовлена схема заліснення даних земельних ділянок та робочий проект. У подальшому вищевказані земельні ділянки продані третій особі загальною площею 21,8886 га, вартістю 182 000 грн. по кожній земельній ділянці.

…На даний час по кримінальній справі триває досудове слідство. Хід розслідування даної кримінальної справи контролюється прокуратурою області.


Як не дивно, багато з селян давно просило начальство дати кілька соток з тих гектарів, які щедрою батьківської рукою дарував своїм близьким Іван Лукович. Але те, що дозволено Юпітеру, стороннім - зась! Кілька комісій, писали селяни, приїздили з перевірками цієї сумнівної оборудки, проте ніяких порушень закону в діях голови РДА не побачили.

Поцікавився цією історією хіба що районний прокурор. Проте негайно до його вотчини прибула перевірка. Як пишеться в листі, кількість перевіряльників учетверо перевищувало кількість співробітників районної прокуратури.

Виходячи з ситуації, я звернувся до Генерального прокурора України Святослава Піскуна з проханням створити «слідчу групу Прокуратури для перевірки фактів зловживання при виконанні своїх обов`язків головою Корсунь-Шевченківської районної державної адміністрації Пустовітом І.Л.». Мною було наголошено на відверте небажання керівництва Черкаської ОДА й прокуратури області втручатись у цю справу та з`ясовувати обставини незаконних земельних оборудок з державною землею. Дитині зрозуміло - Іван Пустовіт усвідомлював, що 16-ть громадян, яким безоплатно передали 31,57534 га державної землі, не збиралися використовувати її для вирощування та збирання врожаю. Вона з самого початку передбачалася для перепродажу.

У чому ж причина темних окулярів, які вдягає на ніс черкаська прокуратура, ледь заходить мова про Корсунь-Шевченківський район?

Вочевидь, що Пустовіт І.Л. знає і покриває незаконні дії посадових осіб «помаранчової» Черкаської ОДА по державній програмі «Золота підкова Черкащини», зокрема: фінансування будівництва газопроводу для комерційної структури ТОВ «Панда» із завищенням вартості будівництва (про це писалося в попередньому номері).

Як не дивись, історія про корсунську землю, родичів Івана Луковича, для яких вона не лише рідна, але й родюча, про підсліпувату прокуратуру області, обласну адміністрацію – класичний зразок «кругової поруки».

Один закрив очі, коли за державні гроші на землі його району будували приватний газопровід, інші мружаться й упритул «не помічають», як за тиждень родичі й куми голови райдержадміністрації з повітря отримують 2 мільйони гривень, а сьогоднішні «владці» теж мовчать - мабуть є чому…

Ти – мені, я – тобі. Усе так очевидно, що не хочеться в кінці писати шаблонні висновки.

Але є бажання запитати прокурора області «при всіх владах» пана Лісового М.Л.:

  • Чому не завершена кримінальна справа по оборудці з землею?
  • Де знаходиться колишній голова Корсунь-Шевченківської РДА Пустовіт І.Л.
  • Чому не реагує Черкаський губернатор пан Тулуб С.Б. на бездіяльність правоохоронних органів?»

народний депутат України IV, V скликань

Олексій Малиновський


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100