реклама

реклама

Черкаська обласна влада прийняла в комунальну власність пожертву на суму 2,85 млн грн. Мається на увазі територія Черкаського річкового порту, який влада взялася відновлювати. І хоч це, за словами губернатора області, економічно невигідно, проте відновлення річпорту принесе йому моральне задоволення.

1974 рік, річпорт.

1974 рік, річпорт.

– Відповідно до програми «Будуємо нову Черкащину», де одним з основних питань є розбудова річкового порту, а також відновлення туристичного судноплавства «Київ – Канів – Черкаси – Чигирин», до нас звернулася приватна структура «Нова конструкція» яка дає в пожертву річковий порт Черкас, що на вулиці Горького, 1. Це 560 кв. м. Прошу вас це питання розглянути і прийняти рішення про прийняття об’єкту в обласну комунальну власність для його розбудови, – звернувся до депутатів учора, 15 лютого, на сесії обласної ради начальник управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Володимир Семерей.

Зауважимо, що вартість приміщення річкового порту становить 2,85 млн. грн. Про це йдеться у рішенні.

– Так це вони безкоштовно передають? – почулося з залу.

– Безкоштовно, – підтвердив доповідач.

– Це повага до всієї черкаської громади від конкретної людини! – зауважив голова ОДА Сергій Тулуб.

– Давайте голосувати – перебили його з залу.

Однак Сергій Борисович, очевидно, вирішив спершу змалювати ситуацію.

– Зараз будемо «давати». Не переживайте. «Дадим стране угля, хоть мелкого, да много», – розпочав здалеку губернатор. – Так я за що хочу сказати?.. Ви розумієте, 18 років йшли різні розмови. Прийшла порядна людина і він сказав: «Я хочу брати участь у програмі «Будуємо нову Черкащину». Я ні в якій політичній сили. Але я хочу брати участь. Я дарую цей об’єкт в комунальну власність. Як я його взяв, то інша історія. Але він у мене сьогодні є і я дарую його області!» Все. Мало того, ця людина сказала, що влітку готова допомогти у відновленні цього об’єкту матеріально і фінансово. Зрозуміло? І зробити, щоб цей об’єкт був зразком сучасного річкового порту.

Більш того, Сергій Тулуб нагадав, що у цьому році річковому порту виповнюється 50 років!

– І ми вирішили, що в нас є можливість відновити його до такого стану, яким він був 50 років тому. І ми це зробимо! Я всіх вас запрошую до 1 травня на відкриття цього об’єкту! – завершив губернатор.

За відповідне рішення про прийняття об’єкта в обласну комунальну власність проголосували більшість депутатів обласної ради.

Пізніше на прес-конференції після сесії Сергій Тулуб зізнався, що відновлення річпорту для нього – це моральне задоволення.

– Це стосується думки наших громадян. Нині приміщення стоїть зруйноване. А ви ж пам’ятаєте, яке воно було? І я пам’ятаю, бо я з Києва приїздив неодноразово сюди, – зазначив губернатор, зауваживши, що в рамках підготовки до Євро-2012 доцільно дивитися на Черкащину, як туристичну область.

Саме тому влада збирається відновити річкові пасажирські перевезення.

– Працюємо в Каневі, відновлюємо річпорт у Черкасах, річпорт Адамівка на Чигиринщині. Візьмемо річкові вагончики. Вчора я говорив про це з першим віце-прем’єром Андрієм Клюєвим. Почнемо реалізовувати сполучення «Черкаси – Канів – Чигирин». Але це нам не завадить і здійснювати перевезення в Київ, Дніпропетровськ і т. д. Відновлення Черкаського річпорту - це питання, на мій погляд, на сьогодні неекономічне. Але, я вам чесно скажу, ніхто не розраховував… – зазначив Сергій Тулуб.

Ретро-фото Станіслава Петровича.

реклама

Коментарі  

 
+5 #6 Kotovsky 17.02.2011 12:34
Принято в конец замечательного театрального представления встречать криками "Браво!, Бис!". К "нашему" хочется добавить ещё и "АВТОРА!"...

Для того что-бы совсем превратить Черкащину в "туристический рай" должен появится ещё один "доброволец", который "подарит" городу (или области) "Азот" с его очистными сооружениями, но перед этим остановит "грязное производство".

И где же обещанный СТРАТЕГИЧЕСКИЙ ПЛАН развития города? Ведь после "Евро-2012" будет и 2013 и 2014 и т.д., но уже без "Евро", а просто для себя, для тех, кто к тому времени здесь останется. А судя по теперешним событиям - таких будет значительно меньше, чем сейчас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #5 ВВ 16.02.2011 17:33
Да, тут не радоваться, а плакать надо. Здается мне, что скоро таких "добровольцев" станет гораздо больше, которые просто засыпят тер.громаду дорогими подарками из числа ранее приватизированн ых объектов.А потом это даже войдет в моду и станет обязанностью каждого Черкащанина. Появяться плакаты с красноармейцем, с лозунгом : "А ты записался в добровольцы?" По моему это уже было.
Но тут главный вопрос - Кто следующий?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #4 МИ 16.02.2011 15:41
А ви спитайте у цеї людини яким чином і за які кошти річпорт їй дістався! Правельно і зробили що забрали, вони його не собі а в комунальну власність забрали!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+22 #3 Яхтсмен 16.02.2011 14:38
Знаємо хто ця людина і як добровільно віддавала))))
Попробували б не віддасти.Забрали весь порт.На тому й зійшлися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 Мойша 16.02.2011 13:26
Год уже прошел, осталось три....Дороги уже не волнуют (наерное отремонтировали и построили), самолеты уже летают из Черкасского аэропорта, точно также поплывут и пароходы из Черкасского речвокзала...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #1 Бровко 16.02.2011 13:22
Цікаво, а Тулуб навчився так професіно не правду казати або вірніш брехати? Якщо людина добровільно відділа річпорт владі, тому чому Тулуб цього патріота не називає по прізвищу і імені, а називає слово Ця. Я думаюЮ що це зневага до героя. Жителі Черкас повині знати прізвище цього героя, почути по радіо, побачити по телебаченню, журналісти хотіл би послікуватись з ним і тд. А в мене як і в багатьох інших виникають сумніви, що обєкт був відіний задарма і не відібраний по "донецким понятиям"....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100