реклама

реклама

Секретар сільської ради одного із сіл Корсунь-Шевченківського району допоміг батькам залишити рідну дитину «на папері» без житла, видавши довідку про те, що у вказаному будинку зареєстровані лише повнолітні особи.

– Встановлено, що вказана особа, являючись службовою особою, зловживаючи владою, діючи умисно, всупереч інтересам служби склала та видала гр. Ш. завідомо неправдивий документ – довідку про те, що у вказаному ним будинку зареєстровані лише повнолітні особи. Це потрібно було для подальшої безоплатної передачі у власність іншій особі вказаного будинку, – розповідає прокурор області Микола Лісовий.

У той же час, гр. Ш. має неповнолітнього 8-річного сина, який, згідно погосподарської книги, зареєстрований за адресою будинку, який і став причиною злочинних дій – для укладання та посвідчення нотаріусом договору дарування житлового будинку іншій особі.

– Такими діями службової особи порушене право дитини на житло, встановлене Конституцією України та Законом України «Про охорону дитинства», – повідомляє обласний прокурор.

Органами прокуратури області порушено, розслідувано та направлено до суду для розгляду по суті кримінальну справу відносно секретаря сільської ради за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 1 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На разі долю секретаря сільради вирішуватиме суд. Про це повідомляє прес-секретар прокурора області Ольга Лактіонова.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100