реклама

реклама

У 2010 році найдорожчий автомобіль для своїх потреб купила держкомпанія "Донецька залізниця" позашляховик RX 350 Luxury за ціною 652 тис. грн.

Влада пересідає в лімузини. Після тривалої перерви, пов'язаної з кризою, держустанови знову стали закуповувати наддорогі автомобілі. У 2010 році найдорожчий автомобіль для своїх потреб купила держкомпанія "Донецька залізниця". Залізничники в липні придбали позашляховик RX 350 Luxury за ціною 652 тис. грн. Це стало першим придбанням дорогої марки з початку фінансової кризи. До речі, в Києві така машина коштує на 50 тис. дешевше, ніж її придбали в Донецьку.

Востаннє машини Lexus за бюджетні гроші купувалися в 2008-му. Тоді автомобілями Lexus обзавелися Управління ДАІ в Черкаській області, "Київгаз" та Український держінститут з проектування об'єктів дорожнього господарства "Укрдіпродор.

На добрих і дорогих машинах люблять їздити не тільки залізничники. Як з'ясувалося, фінансова криза вже закінчилася і для Центру державного земельного кадастру. Так, 13 липня 2010 хмельницька філія відомства придбала автомобіль Hyundai Santa Fе. Як повідомив перший заступник начальника філії Олександр Кузьменко, покупка обійшлася в 230 тис. грн. "Автомобіль потрібен для виконання робіт, в тому числі робіт у полі", - пояснив необхідність придбання джипа чиновник. При цьому він не зміг пояснити, чому знадобилася саме така машина, а не, скажімо, позашляховик Shevrolet Niva, який коштує вдвічі дешевше.

На аналогічному автомобілі збираються їздити і в Чернігівській регіональній держлабораторіі ветеринарної медицини. Оголошення про проведення тендера на закупівлю Hyundai Santa Fе для ветеринарів вже розміщено в офіційному віснику. Проте більше інших на закупівлю парку дорогих машин витратять підлеглі міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. На початку липня міністерство оголосило про проведення тендеру на закупівлю чотирьох автомобілів Е350, чотирьох автомобілів Audi А6 і 12 машин Toyota Camry. Тільки чотири німецьких Mercedes обійдуться державному бюджету більш ніж у 2 млн грн. Вартість Audi А6 коливається від 35 тис. до 73 тис. євро.

Доцільність покупки для правоохоронних органів автомобілів такого класу зрозуміти складно. І на Заході, і в нас автомобіль класу "Е" вважається машиною успішного бізнесмена або високооплачуваного спортсмена. Часто - політика. А машина Audi А6 - це лімузин, покупку якого навряд чи можна пояснити потребою в рутинній роботі міліцейського співробітника.

Джерело: ТСН

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100