реклама Делікат

Автомобілі на сьогодні є основним об’єктом страхування в нашому обласному центрі. Проте часто люди намагаються убезпечити поля із сільгоспкультурами, інколи – навіть домашніх тварин, твори мистецтва, церковні вироби.

Згідно із Законом України „Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів” господарі автомобілів зобов’язані страхувати їх. А у випадку аварії з метою отримати страхову виплату – чесно повідомляти всі обставини аварії представникам страхової кампанії.

У практиці автострахування інколи трапляються досить пікантні ситуації, але за таких умов головне – це чесність показів обставин ДТП.

– Якось до послуг страхової групи звернувся власник джипа, – каже директор регіональної дирекції АТ „Страхова група „ТАС” Володимир Волоха. – Водій їхав зі своєю коханкою в Карпати, а біля Умані потрапив в аварію. Коли він повідомив про аварію, то попередив, що про випадок у жодному разі не повинна дізнатися його дружина. Фахівці фірми приїхали на місце ДТП, оцінили ситуацію і визначили суму страхової виплати. Клієнт був задоволений, адже за отримані кошти придбав такий же автомобіль, залишивши старі номера. Його дружина так і не дізналася про аварію, ми ж якісно виконали свою роботу.

Інколи бувають випадки викрадення авто. Наприклад, якось до одного із черкаських готелів під’їхало дороге авто. Власник зупинився в ньому на ночівлю із супутницею. Вранці не знайшов ані подругу, ані автомобіль. Як з’ясували згодом, це був своєрідний бізнес: дівчина зваблювала водія, вимикала сигналізацію, а компаньйони безперешкодно викрадали авто.

Як зауважують страховики, нині досить ризиковано мати справу із сільськогосподарським страхуванням. Хоча, як зауважує Володимир Волоха, черкасці все ж часто звертаються з проханням застрахувати лани із сільськогосподарськими культурами. Інколи навіть бувають прохання застрахувати неродючі макові поля... Мета – отримати зиск із нічого. Однак, за словами Володимира Волохи, страховики відмовляються брати участь у таких аферах.

– У страхуванні головне не хитрувати, – зауважує Володимир Іванович. – Одержання страхового поліса залежить саме від чесності клієнта. Ми ретельно перевіряємо його свідчення, відтворюємо ситуацію, у якій було завдано шкоди об’єкту страхування, замовляємо трасеологічну експертизу, намагаємося лояльно підходити до людей. Але якщо клієнт хитрує, втягує фірму в шахрайство, – у послугах страхування йому буде відмовлено.

За словами пана Волохи, труднощі в практиці страхування часто виникають щодо визначення цінності творів мистецтва.

– На жаль, у нас немає центрів, які професійно оцінювали б мистецькі вироби. Коли людина хоче застрахувати якусь коштовність, називаючи шалену суму, ми не можемо перевірити „коректність” ціни виробу, – говорить Володимир Іванович.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Сірко 20.02.2011 18:45
Регіонали дажи свої штоніки застрахували....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #4 Маковичок 18.02.2011 16:26
А маковое поле хотели наверняка застраховать, чтобы сорвать кассу. Типа, застраховали маковое поле, а потом мак "где-то" делся, а страховая - плати. Я так понял, что страховая перестраховалас ь :zzz ...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 олексій 18.02.2011 16:26
думаю, що застраховувать дійсно можна все що завгодно. головне, уважно вчитуваться в умови контракту. я коли застраховував своє авто добряче висверлив мізки директору і можу почуватися убезпеченим від "кидалова" на 100 %
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Даринка 18.02.2011 16:23
Страховики, по ходу, вигородили мужика на джипі, який віз коханку й потрапив а аварію... Конфіденційніст ь - прям як у медицині. Ну, а мужик - *** Я таких не люблю. Всмислі нечесних. Хочеш мати стосунки не з дружиною - розведися, а тоді й заводь нові. Так ні "веду двойную жизнь, чтоби хоть одна удалась"...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #1 Kotovsky 17.02.2011 12:32
:lol:
Я не знаю как в других "подразделениях", но в программах по пенсионному страхованию работает одно жульё. Может это мне так повезло :sad:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100