Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації отримало висновок дослідно-випробувальної лабораторії управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Черкаській області за фактом пожежі, яка виникла 17 липня в приміщенні головного бухгалтера управління, яке орендоване в адміністративних приміщеннях спортивного комплексу спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву.


Відповідно до висновку, найбільш ймовірною причиною пожежі є підпал.

– Унаслідок пожежі вогнем знищено меблі, оргтехніку, віконні склопакети на двох поверхах, фінансову документацію державного значення, пошкоджено стіни та стелі на всій площі приміщення. За підрахунками експертів, сума збитків становить близько 30 тисяч гривень, – перераховує в коментарі «Прочерку» збитки новопризначений начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Вікторія Кара. – Кабінет головного бухгалтера згорів повністю, стіни кабінетів касира й спеціалістів наскрізь просякнуті димом. Через це працівників із кабінетів виселили.


Вікторія Андріївна пригадує ніч, коли сталася пожежа. Про надзвичайну подію їй телефоном сповістив заступник. Відразу після дзвінка вона прибула до управління разом із бухгалтером.

– Саме бухгалтер напередодні виходив із кабінету останнім. Це було о восьмій годині вечора. Більше нікого на поверсі не було. Охоронець перевірив, чи були зачинені всі двері, – розповідає начальник управління.

Саме 17 липня бухгалтер мав передавати справи своєму наступнику, оскільки повинен був перейти на роботу до іншого управління.

– Там були такі документи, що відновленню просто не підлягають. Є, звичайно, документи, копії яких можна взяти в казначействі тощо. Але ж були й документи суворої фінансової звітності, яких тепер немає, – бідкається Вікторія Кара.


Начальник управління запевняє, що зацікавлена в проведенні об’єктивного розслідування цієї справи.

– Якщо це був підпал, то винні мають понесли відповідальність за пошкодження, відшкодувати збитки. Мені важко так працювати: ми кидаємося, і не знаємо, з чого почати, де шукати кінці… Кому це було вигідно, я не знаю, – говорить розгублено Вікторія Андріївна. – Не маю права когось обвинувачувати чи підозрювати – це в компетенції відповідних органів.


За її словами, фахівці висувають версію, що підпал міг статися через вікно, яке було відчинене для провітрювання.

– Із заднього двору хтось міг перескочити через паркан і щось вкинути через ґрати у вікно, – передає слова експертів начальник управління.

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 Досвідчений 01.08.2013 22:34
Щоб там не горіло,а при бажанні до всього можна докопатись. При бажанні....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Очевидець 01.08.2013 16:59
Позаду Берези золоті верби ростуть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 каземат 01.08.2013 13:49
говорят новая начальница реально спорт поджала вот и боятся ее теперь и палки могут в колеса ставить. а в спорте вечный беспредел был, деребанили денежку кто скоко мог
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Трохи знаю 01.08.2013 10:49
Братушки! Все ясно, як день Божий! Коли Береза прийшов на посаду нач. управління то привів свого кореша на посаду бух. Крутили, мутили... Тепер новий начальник - відповідно і повинен бути новий бух. Кара за мутки Берези відповідати не хоче (і правильно!!!)... от і пожежа! Берези і його бух. ..... в двері - все розкажуть!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100