реклама

реклама

Протягом поточного року до Смілянського міськвідділу міліції почали звертатися місцеві мешканці з повідомленнями про те, що на одному з місцевих кладовищ невідомі нищать могили померлих родичів. Як з’ясували правоохоронці, таким чином троє осіб заробляли у пункті прийому металобрухту.

Зловмисники, майже щодня ламали огорожі, зривали фотокартки та таблички з іменами померлих з пам'ятників. На розкриття даного злочину було орієнтовано увесь особовий склад міськвідділу.

Відразу виникло декілька версій скоєння злочину. Розпочалася копітка робота по встановленню осіб причетних до скоєння такого ганебного злочину. Те, що з могил зникали лише металеві вироби, зразу ж натякнуло на корисливі мотиви злочину.

Міліціянти почали відпрацьовувати осіб які зловживають алкогольними напоями, осіб без постійного місця проживання та жодного факту причетності когось із них до скоєння даного злочину встановити не вдалося.

Під час чергового відпрацювання кладовища, дільничними інспекторами міліції було помічено підозрілого чоловіка, який йшов з цвинтаря з великими мішками. Підійшовши до чоловіка ближче правоохоронці помітили, що з мішка тирчить залізний прут, схожий на частинку з огорож на цвинтарі. Оглянувши речі чоловіка, здогадки міліціянтів повністю підтвердилися. В мішках знаходилися залізні прутики, частинки хрестів та залізні таблички з іменами померлих. Докази, виявлені у чоловіка не лишали йому нічого іншого як зізнатися у скоєному. Та робота в цьому напрямку не скінчилася. Правоохоронці не вірили, що один чоловік міг зруйнувати скільки могил і це припущення виявилось правильним. Під час чергового рейду, через декілька днів було затримано ще двох «нелюдів», які тягнули на пункт прийому металобрухту частину залізного хреста. Чоловіки були затримані та доставлені до міськвідділу.

Наразі усі затримані перебувають в ІТТ Смілянського МВ. Проти них порушено кримінальну справу за статтею 297 Кримінального кодексу України – «Недруга над могилою». Згідно статті кодексу, чоловіки можуть не бачити волі три роки.

Про це повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Коментарі  

 
+4 #1 Сірко 19.02.2011 11:36
Як би моя воля, то я б цих *** навічно посадив у кутузку і це було б наукою для інших
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100