реклама

реклама

tablb Запрацювала новоутворена робоча група з питань реформування міської галузі охорони здоров’я. З метою об’єктивного інформування трудових колективів міських лікарень та поліклінік до її складу увійшли по три представники від кожного медичного закладу міста. Участь у першому засіданні робочої групи, яке відбулося 16 лютого, взяв міський голова Черкас Сергій Одарич.

Він зазначив, що цього року і заклади охорони здоров'я, і заклади галузі освіти опинилися у складній ситуації як ніколи.

– Державним бюджетом закладено дефіцит по медичній галузі міста в обсязі 74 млн. грн. — визнає мер Черкас Сергій Одарич. – Тому так, як було раніше, вже не буде. Але напрацьовані пропозиції оптимізації галузі потребують ретельного обговорення медичним активом Черкас.

За словами директора департаменту охорони здоров’я та соціальної політики міськвиконкому Олега Стадника, конкретні пропозиції представників медичних закладів дозволять реалізувати головну мету оптимізації – зменшити видатки, не погіршивши якість медичних послуг жителям міста.

– Наш заклад оптимізовується більше, ніж усі інші разом взяті, – підкреслює головний лікар Черкаської міської дитячої лікарні Володимир Борисенко. – Але ми розробили чотири власні варіанти реформування та розрахунками переконали владу у найкращому рішенні. Відбудеться скорочення ліжкового фонду закладу до 150 місць (а реально у нас ночує саме така кількість дітей). Вивільнені площі займатиме дитяча стоматологія, яка нині розташована у приміщенні по вул. Енгельса.

Робоча група напрацює свої пропозиції протягом наступних двох тижнів, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 Житель 18.02.2011 11:59
Давно надо было думать над этим вопросом. Из года в год финансирование только уменьшается и мало-мальски грамотному человеку понятно, что надо сейчас свести затраты на минимальный уровень. Может наступить та грань когда просто будет поздно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 жужа 17.02.2011 20:53
Порада "Прочерку" - не перетворюйтесь в рупор Одарича і не несіть ПУРГУ..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100