реклама

реклама

Ідеї Володимира Брожика викликали оаір як опозиції, так і однопартійців

Ідеї Володимира Брожика викликали оаір як опозиції, так і однопартійців

Два дитячі санаторії Черкащини – «Пролісок» та «Зміна» – помилували на нещодавній сесії обласної ради. Депутати не прийняли рішення про їх закриття, однак це питання після громадських слухань буде повторно внесене на розгляд чергової сесії обласної ради.

Питання реорганізації обласних дитячих санаторіїв «Пролісок» та «Зміна», про які доповів на нещодавній сесії обласної ради начальник Головного управління охорони здоров'я та медицини катастроф облдержадміністрації Володимир Брожик, викликали шквал емоцій. І не лише серед представників опозиції, а й серед провладної більшості, до якої, між іншим, належить і сам Володимир Брожик (він депутат облради від ПР).

Складною демографічною ситуацією, роздутою чисельністю ліжок в мережі дитячих санаторії намагався обґрунтувати доповідач необхідність закриття санаторіїв. За словами Володимира Брожика, після реформування санаторно-курортне лікування дітей Черкащини буде забезпечуватися на базі санаторіїв «Сосновий бір» та протитуберкульозного санаторію, що у Руській Поляні.

Категорично проти такого рішення виступили представники «Батьківщини».

– Більш серйознішої проблеми, ніж стан здоров’я учнів, немає. Школа можлива лише за наявності двох факторів – педагогічного і учнівського колективу. Якщо одна з цих сторін відсутня, то й школи як такої немає. Що ж ми маємо в дійсності? Зараз кількість хворих учнів по сільських школах досягає в середньому 55-65% хворих, а в окремих школах цей відсоток досягає 87%. У згаданих санаторія проходили лікування в основному діти з малозабезпечених сімей! – заявив депутат від ВО "Батьківщина", директор Макіївської загальноосвітньої школи (Смілянський район) Валентин Хижняк. – Дуже печально, що ці два санаторії стали розмінною монетою, за допомогою якої вирішили поліпшити фінансове становище області. Грошей ніколи не бувало багато. Їх не буде і в майбутньому. Але розбудовувати нову Черкащину за рахунок руйнації не можна!

"11 серпня за сприяння Сергія Тулуба на базі Черкаського дитячого санаторію «Зміна» проведено щорічну акцію «З радістю до школи!», - повідомляє сайт ОДА вже, мабуть, про останню серпневу зміну "Зміни"

"11 серпня за сприяння Сергія Тулуба на базі Черкаського дитячого санаторію «Зміна» проведено щорічну акцію «З радістю до школи!», - повідомляє сайт ОДА вже, мабуть, про останню серпневу зміну "Зміни"

Цікаво, що навіть депутати-регіонали підтримали таку думку.

– У мене теж є відчуття того, що ми не повинні з вами руйнувати те, що створювали. Демографічна ситуація, що склалася на сьогодні в нашій області дуже суттєва. Народжуваність за 2010 рік склала 11424 особи, а померлих у нас 19975 осіб. Тобто кожну дитину, яка у нас є, ми повинні оберігати і ростити. 80% дітей сьогодні хворі. То що ж ми робимо? З одного боку ми будуємо обласну дитячу лікарню, а з іншого ми закриваємо дитячі санаторії. Який економічний ефект від цього, що ми закриємо? Тут не треба поспішати! – переконувала депутат від Партії регіонів Наталія Горбенко.

Натомість інший депутат-регіонал – голова обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Гретченко – підтримав Володимира Брожика.

– Якщо ми сьогодні говоримо про санаторій «Зміна», то це колись був дитячий садочок. Я говорю з позиції людини, яка вже більше 10 років на базі цього санаторію оздоровлює дітей-сиріт, які в поточному році ідуть до першого класу. Ми повністю забезпечуємо дітей лікуванням, одягом. Але це не санаторій. Мене мучить завжди, коли ми набираємо цих дітей. З усіх хуторів звозимо їх. Із села, де чисте повітря, ми веземо дітей у місто. Умов у санаторії немає. Ото тільки добре, що ми їх нормально погодуємо. Я не хотів би, щоб мої онуки лікувалися  у такому санаторії, – заважив він.

Висловив свою думку і голова облдержадміністрації Сергій Тулуб. Він зауважив, що не вивчав це питання, тож покладається на Володимира Брожика, на його об’єктивність. Однак зауважив, що не варто приймати рішення, яке завідомо не сприйме суспільство. Мовляв, все ще треба зажити і обдумати.

Так і проголосували. Рішення не прийняли. Губернатор опісля зауважив, що сам теж не голосував і запропонував внести питання у порядок денний громадських слухань з реформування системи охорони здоров’я області, а голова обласної ради Валерій Черняк повідомив, що цей захід відбудеться 24 лютого.

Насамкінець Сергій Тулуб емоційно дав пораду Володимиру Брожику, мовляв, не на пальцях треба людей переконувати, а принести стенди, розробити слайди і тоді було б все зрозуміло…

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 Kotovsky 18.02.2011 16:26
Здається це вже було... "весь мир насилия мы разрушим - до основанья, а затем, мы НАШ, мы "новый" мир построим..." :cry:
Кажуть - цієї країни вже не існує. Та здається, як казав один старий дід, "не всіх дурних війна забрала".
Ці "медики" (Брожик з Черняком) нас таки доконають своїми геніальними ідеями. Щоб такого їм ще "зоптимізувати"?
А цікаво чи "донецкие товарищи" до нас з дітьми (чи онуками) приїхали? Мабуть ні. Навіщо "командировочным " зайвий клопіт?!
А місцевим МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИ М дітлахам вистачить і туберкульозного санаторію для оздоровлення. Байдуже... це ж не "наші"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100