реклама

реклама

На Чорнобаївщині ще з минулого року бібліотекарі різних філій можуть зв’язуватися одне з одним по Скайпу. Фото з архіву редакції

На Чорнобаївщині ще з минулого року бібліотекарі різних філій можуть зв’язуватися одне з одним по Скайпу. Фото з архіву редакції

Переможцями всеукраїнської програми «Бібліоміст» стали 8 центральних районних бібліотек Черкащині. Уже до кінця осені цього року районні осередки культури, а також деякі їхні філії буде обладнано новими комп’ютерами з доступом до інтернету.

До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, пройдуть навчання у галузі новітніх технологій. А відвідувачі бібліотек, крім виходу в інтернет, зможуть здійснювати аудіо- і відео дзвінки, повідомила «Прочерку» медіа-менеджер програми «Бібліоміст» Євгенія Анеліна.

Технічну підтримку, за результати конкурсу, отримають Звенигородський, Маньківський, Шполянський, Кам’янський, Жашківський, Монастирищенський, Уманський та Черкаський райони.

Нагадаємо, що у першому турі змагання перемогу здобули Чорнобаївська централізована бібліотечна система з сімома філіями та Христинівська центральна районна організація для дорослих із трьома філіями.

«Бібліоміст» – чотирирічна програма, метою якої є покращення доступу населення до інформації, навчання бібліотекарів, розвиток спроможності бібліотек представляти свої інтереси та отримувати необхідні громаді ресурси, а також формування у суспільстві розуміння ключової ролі бібліотек і необхідності їх підтримувати. Програма реалізовується в Україні за підтримки IREX, Міністерства культури і туризму України та фундації Білла Гейтса.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100