реклама

реклама

Цьогорічний дефіцит бюджету міста Черкаси лише по захищених статтях видатків (заробітна плата бюджетників та енергоносії) становить 131 млн. грн. Ця цифра перевищує на 15 млн. грн. усі інші надходження до бюджету. Така ситуація виникла у зв’язку з тим,  що держава на закріплені повноваження виділила ресурсу менше, ніж попереднього року.

Стаття доходів міського бюджету формується із кількох основних складових: майже 80% – це податок на доходи фізичних осіб, усі ці кошти направляються на виконання делегованих повноважень. Близько 18% – надходження від плати за землю та за оренду комунального майна. У поточному році міський бюджет планує заробити на цих складових 116 млн. грн. Ці кошти йдуть на утримання доріг, вивезення сміття, прибирання тощо.

– Навіть якщо ми відключимо освітлення на вулицях, зупинимо ліфти, перестанемо прибирати сміття і ремонтувати дороги, нам все одно не вистачить коштів, аби перекрити дефіцит у 131 млн. грн., – наголошує міський голова Сергій Одарич. – Тому нам доводиться шукати ресурс. Ми намагаємось переосмислити діяльність галузей, переглянути послуги, які надаються, і зробити їх менш затратними. Насамперед плануємо зменшити видатки в галузі управління, в охороні здоров’я та освіті.

За словами міського голови, за кілька тижнів міська рада розглядатиме проект рішення щодо оптимізації структури виконавчих комітетів, що дозволить зменшити видатки на апарат. В галузі охорони здоров’я намітились два напрямки: оптимізація ліжкового фонду та перегляд використання не на повну задіяних площ будівель медичних закладів. У галузі освіти перевели школи на справедливу систему фінансування – залежно від кількості учнів, а не на утримання будівель. Крім того, продовжують впровадження енергозберігаючих заходів. Про це повідомляє прес-служба МВК.

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 Warrava 21.02.2011 12:48
Ага! При нормативі 25 млн. на утримання апарату виділено 47.
Побачимо скільки буде скорочено)))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100