реклама

реклама

mat1 Тетяна Шевчук мешкає в с.Верхнячка, Христинівського р-н. Має вищу педагогічну освіту. Працювала вчителем у школі. Зараз знаходиться у декретній відпустці, займається репетиторством англійської мови. Має трьох дітей – від першого шлюбу 14-річного сина Івана, хлопчик мешкає з батьком в Умані. Від другого шлюбу має двох дітей – 8-річну Софійку та півторарічного Семенка.
Тетяна розлучилася з другим чоловіком у 2005 році, бо він її постійно бив та знущався. Але за словами Тетяни, чоловік продовжував до них приїжджати і постійно вимагав дитячі гроші, які давали на Семенка. Жінка неодноразово писала заяви у міліцію. Під час останніх відвідин чоловік сильно побив жінку і вона подала на нього до суду. За словами жінки, з того часу і все почалося. Тетяну Шевчук хотіли позбавити батьківських прав мотивуючи тим, що вона психічнохвора. Жінка минулої осені майже місяць проходила обстеження в психіатричній лікарні. За цей час старшу доньку 8-річну Софію забрав колишній чоловік. Жінка просила допомоги і казала, що все це зробила свекруха, щоб захистити сина, який постійно її бив.
- Це все видумки моєї свекрухи, бо вона із самого народження дуже хотіла забрати Софійку до себе, - розповідає напередодні Тетяна Шевчук. Її дочка не може мати дітей, а вони дуже прив’язалися до моєї Софії. Настав той час, той хороший момент, щоб забрати у мене дітей. ЇЇ син мене сильно побив минулої осені. І я подала до нього до суду. Ось тоді і все почалося. Невідомо з якої причини я попала в лікарню, без підстав. І Софія була забрана від мене і незаконно перебувала в притулку. А потім не зрозуміло з яких причин було надано батькові дозвіл на відібрання Софії. Тепер хочуть і Семенка у мене забрати.
mat2 В службі у справах дітей Христинівського райдержадміністрації кажуть, що жінка в стресових ситуаціях неадекватно себе поводила. Дана родина стояла на обліку, як родина яка попала в кризову ситуацію. Неодноразово проводились бесіди з матір’ю. Під час сварок жінка не могла контролювати свої вчинки. Жінці було запропоновано пройти обстеження в психіатричній лікарні. Опіку на старшою донькою взяв колишній чоловік. Під час засідання суду, де вирішувалось питання опіки над 8-річною Софійкою, Тетяна Шевчук роздягнула сина і кинула на стіл колишньому чоловіку.
-  Вона роздягнула наголо Семенка. А в суді, в січні місяці, досить прохолодно, - розповідає Надія Адаменко, начальник служби у справах дітей Христинівського району.  Вона роздягнула до памперса і кидає цю дитину через стіл колишньому чоловіку: «Забираєте Софійку – то забирай і Семенка». Якби мене не боліло, що мене чоловік обіжає, я так би не швирнула свою дитину. Для всіх це був  шок, що для судді, це ж все відбувалося в судовому процесі.
Прокуратура Христинівського району перевіряла всі документи і заяви надані сільською радою с.Верхнячка. Документи, про позбавлення батьківських прав Тетяни Шевчук було передано до суду. А півторарічного Семенка рішенням Христинівської районної ради було вирішено тимчасово перевести в будинок маляти в Черкасах.
- Прокуратурою Христинівського району на підставі рішення виконкому Верхняцької селищної ради було подано до суду позов на позбавлення Шевчук батьківських прав, - розповідає Сергій Менчинський, прокурор Христинівського району. Підставою слугувало те, що Шевчук створювало загрозу для життя і здоров’я дитини.
Хлопчик перебував у лікарні близько місяця, поки органи опіки готували документи для того, щоб перевести його у будинок маляти в Черкасах. Коли виконавча служба  разом з правоохоронцями прийшли забирати дитину до притулку, то молода жінка не хотіла віддавати дитину, а потім розбила вікно і напівроздягнутого малюка викинула через вікно з другого поверху.
За життя півторарічного хлопчика боролись уманські і черкаські лікарі. Наразі хлопчик знаходиться в реанімаційному відділенні Уманської міської лікарні.
- На даний момент стан дитини розцінюється як середньої важкості, - говорить Валерій Мироненко, завідувач реанімаційним відділенням.  Дитина в свідомості, контактна, вона їсть, п’є. При подальшому лікуванні, якщо стан її не буде погіршуватися може завтра буде переведена в відділення нейрохірургії.
Родичі Тетяни кажуть, що навіть і не підозрювали що вона викине дитину, адже вона захищала свої права на дитину до останнього.
- Я нічого не підозрювала подібного. Вона так захищала цю дитину, вона плакала,  вона лементіла, - каже Любов Сліпченко, хрещена мати Тетяни. Я не знаю, що її спровокувало на це, але мені здається, що це загнали її в самий надальший кут, який може бути. Я думаю, що мати, яка захищала свою дитину вона мала би  впасти сама разом з нею. Але так напевно судьба розпорядилася, що дитина випала, а вона осталася на ці тортури.
Родичі та й сама жінка напередодні говорила, що її дитину хочуть забрати на органи.
- У мене великі дуже побоювання, що мою дитину хочуть забрати не на усиновлення, а на органи, - казала напередодні Тетяна Шевчук. Тому що в мене дитина здорова, доглянута. Всі аналізи такі як треба, дитинка для свого віку є розумово і фізично здорова.
Наразі жінку затримано, буде проведено ряд психологічних експертиз.
- По даному факту порушена кримінальна справа за ознаками складу злочину, передбачено ст. 15 ч.3. ч. 1 ст.115 КК України замах на умисне вбивство, - каже Роман Рижук, т.в.о. начальника Христинівського райвідділу міліції. Відносно громадянки Шевчук вибрано міру запобіжного заходу згідно ст.115 КПК України утримання під вартою. В подальшому в ході досудового слідства буде призначено психіатрична експертиза відносно даної громадянки для з’ясування її психічного стану здоров’я. 

Дзвенислава Карплюк, "Умань. Інфоцентр"

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 ГаЛеша 26.02.2011 11:11
Хороша методіка - побоямі, знущаннямі та пресингом загнати жінку в глухій кут, довесті до неадеквату... А чому нічога не написано, які заході застосовувалися до чоловіка, який бив? Як у 90% випадків - штрафчик, може ще і 17 грн.? І з чоловіком, і з жінкою мають працюваті психологи, тут треба не "бесіди вести", а корекційну роботу проводити, тим більше це законодавством передбачено.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100