За добу золотоніське підприємство «Фес Укр» виготовляє 2 млн 700 тисяч саше-пакетиків кави марки «MacCoffee» та «Петровская слобода». Про це під час нещодавнього прес-туру розповів журналістам заступник виконавчого директора з виробництва і техніки Микола Петренко. Для журналістів він провів екскурсію підприємством.


У березні цього року компанія вклала більше 300 тисяч євро в нове обладнання. Тепер, крім саше-пакетиків, на підприємстві каву фасують ще й у стіки. Більшість техніки – корейська та італійська.

Тут виготовляють 39 видів продукції. Каву привозять із Латинської Америки, вершки – з Китаю та Польщі. Лише цукор – вітчизняний. Перед постачальниками ставлять жорсткі вимоги.

– Дехто зі споживачів відгукується, що продукти у нас занадто солодкі, але продукція розрахована на типового українця, який любить солодке. Натомість в Італії, наприклад, каву взагалі п’ють без цукру, – порівнює Микола Миколайович.

Золотоніську каву експортують в Росію, Молдову, Казахстан.

На сьогодні на підприємстві працюють три сотні співробітників. Кілька десятків возять з обласного центру – Черкас. Найнижча заробітна плата, переконує дирекція підприємства, – 2,5 тисячі гривень.


– Крім того, у нас повний соціальний пакет: відпустка, лікарняний… Можливий кар’єрний зріст, оплачується навчання. Якщо треба – відправляємо на навчання в Москву, – каже Микола Петренко.

Із часом тут планують фасувати не лише розчинну каву, але й заварну.

– Сподіваємося, що й зовнішні економічні умови, тобто політика нашої держави, будуть сприяти цьому. Загальновідомо, скільки інвесторів приходило і йшло з України… – констатує представник «Фес Укр».

Матеріал було підготовлено в межах прес-туру, організованого Національною спілкою журналістів України на запрошення міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського 24 серпня.

Фото – Дар’ї Бунякіної

реклама

Коментарі  

 
+2 #1 цікаво 30.08.2013 16:40
про якість і користь докладніше б
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100