реклама

реклама

Гальмівна рідина до автомобілів, чорнило для принтерів та спеціальна діюча речовина – з таких компонентів виготовляв фальсифіковану агрохімічну продукцію «алхімік» у одному з сіл Лисянського району.

Сировину для виготовлення фальсифікованої агрохімічної продукції, а саме, діючу речовину, поліграфію, коробки, тару, ковпачки та ампули новоспечений «алхімік» закуповував по оголошеннях в газетах та через мережу Інтернеті, а також на ринку. У реактиви, залежно від назви, власноручно додавав фарбу для принтера відповідного кольору (червону, рожеву, зелену, синю, тощо.)

Як виявили правоохоронці, що завітали до чоловіка з санкціонованою постановою на обшук, одне з приміщень домоволодіння було обладнане під цех з виготовлення агрохімікатів. Під час обшуку працівниками міліції було виявлено та вилучено два станка: один для наповнення та запаювання ампул, інший для нанесення дати виробництва, номера партії та торгового знаку «Bayer». Також вилучено тару, кілька мішків з пляшечками без маркувальних позначок, 20 порожніх каністр із залишками речовини невідомого походження та 14 видів готової продукції інсектицидно-фунгіцидної дії, таких відомих марок, як «Bayer», «Syngenta», «Ратибор», «Антижук», «Престиж», «Шедевр», «Конфідор», «Актара», «Колорадо» та інші. Вартість вилученої, готової до реалізації продукції складає близько 70 тисяч гривень.

Власником підпільного цеху виявився 37-річний чоловік, який пів року тому, приїхав на Лисянщину, щоб влаштувати такий собі бізнес. Як пояснив горе-бізнесмен, станки придбав по оголошенню, ще весною минулого року в місті Харків.

За шість місяців функціонування підпільного цеху зловмисник збув підробної продукції на суму понад 150 000 гривень. Реалізовував по оптових цінах в магазинах та на ринках Черкаської області.

Наразі працівниками міліції проводиться подальша перевірка. Відповідати чоловіку доведеться за статтею 229 Кримінального кодексу України – незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару. Караються такі дії штрафом від двохсот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк з конфіскацією відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для її виготовлення, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю МВС України в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100